Innherred

Hvordan hadde Norge vært uten Innherred?

Bondehæren slo kong Olav Haraldsson i Norges mest kjente slag; slaget på Stiklestad i 1030. Siden har både Olav den hellige og bøndene satt sitt preg på Innherred.

Gjestfrihet i genene våre
De indre områdene av Trondheimsfjorden er omsluttet av Innherred, og det bølgende kulturlandskapet inviterer deg til å være utforskende. Utforsk Inherred på sykkel, til fots eller med bil eller tog.

Den trønderske gjestfriheten går i arv gjennom generasjoner fra våre forfedre; Vikingene. I Innherred finner vi alltid tid og sted for et skikkelig festmåltid. Maten er deilig og lokal – selvfølgelig. Du har kanskje hørt om Sodd?

Smak deg gjennom kulturlandskapet

På Inderøy finner du det tette samarbeidet mellom noen av våre største produsenter for prisvinnende lokal mat og drikke, som blant annet kan besøkes langs Den Gyldne Omvei. Her finner du også Norges første kulturlandskapshotell Øyna, som siden åpninga i juni 2020 har mottatt enormt mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Fuglekassehytta. Foto: Ellen Homstad

Unike overnattinger

Unike overnattinger har blitt en sterk merkevare for Trøndelag, og på Innherred finner du flere små aktører som utmerker seg. Glassigloen Trones Eye har blant annet blitt et yndet Instagramikon for besøkende fra hele verden.

Fuglekassehytta. Foto: Ellen Homstad

Finn og bestill overnatting på Innherred

Skal du overnatte på Innherred har du mange muligheter. Her finner du alt fra de store hotellkjedene til lokale hjemmekoselige hoteller, samt hytter og leiligheter.

Bærekraftig reisemål

Innherred jobber mye med tilrettelegging for et bærekraftig reiseliv. Destinasjonsselskapet Visit Innherred er miljøsertifisert, mens Inderøy kommune har mottatt en egen sertifisering som bærekraftig reisemål via Innovasjon Norge.

Berg Gård. Foto: Marius Rua

Aktiviteter på Innherred

Hvor vil du reise nå?