Historiske sus over Innherred

Bli med på en tidsreise gjennom historiske Innherred!

Historisk sus over Innherredsbyene. Få et innblikk og lær mer om byene og nasjonens tilblivelse gjennom besøk på Stiklestad, SS Strafgefangenenlager Falstad, gjenreisningsbyen Steinkjer og overnatt i historiske omgivelser. Du kan også nyte landskapet og vandre gjennom den kulturfredede trehusbebyggelsen i Levanger.

7

Foto:

Home » Uncategorized » Historiske sus over Innherred

Falstadsenteret – Minnested og nasjonalt senter

Historiske Falstadsenteret er et minnested og nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter i Levanger. Falstadsenteret holder til i bygninger som en gang var ss-strafgefangenenlager Falstad, og i dag kan du lære om og ta inn over deg den grusomme historien Falstad rommer. Du kan oppleve en digital rekonstruksjon av leiren, en stor samling med fotografier fra krigsårene, kartotek og forskjellige utstillinger gjennom året.

Det var på Stiklestad det skjedde!

Lær om Olav den Hellige og Olavsarven på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Stiklestad er spekket med historiske opplevelser, og her kan du lære om de historiske hendelsene rundt Slaget på Stiklestad, Olav den hellige, vikingtid og middelalder i Trøndelag. Ta del i guidede turer på området, opplev middelaldergården Stiklastadir og Stiklestad kirke – og opplev folkemuseet som består av 30 bygninger fra 1600- til 1800-tallet. Velkommen til historiske Stiklestad!

For en unik opplevelse kan vi anbefale å kjøre de små sideveiene! Fra Stiklestad kan man følge Leksdalsvatnet til neste stopp på ruta: Steinkjer

Særegent hotell med historisk sus

Best Western Tingvold Park Hotel har en hovedbygning som er bygget i 1892, og det gjenspeiles i interiør og stil på hotellet. Men det er ikke bare en historisk bygning her, hotellet er også plassert i et område som er særdeles rikt på fornminner. Inne på eiendommen ligger en steinsetting som er den eneste bevarte av et gravfelt med over 20 gravminner langs Gamle Kongeveg.

Hotell har 51 moderne og trivelige hotellrom med en særegen stil og atmosfære. De har også et utsøkt kjøkken der de serverer ureiste delikatesser.