Full fres med familien i Oppdal

Opplev Oppdal med familien i høst!

Få et avbrekk fra hverdagen og skap familieminner i Oppdal! I dette fjellparadiset kan hele familien oppleve naturen på nært hold, med aktiviteter tilpasset både store og små! Erfarne guider tar dere også gjerne med på forskjellige aktiviteter for å skape en trygg opplevelse for alle. Hva frister deg og dine mest: stisykling i fjellet eller å ta gondolen til pizzarestauranten TheHill 1125 på toppen av skibakken? I Oppdal venter varierte aktiviteter på hele familien!

7

Oppdal Foto: Marius Rua.

Gondol til pizza og panoramautsikt

På sommeren er stolheisen opp skitraseen i Hovden byttet ut med gondoler. Gondolene er store nok til barnevogner, og har sykkelstativ montert, så du fint kan ta med sykkelen opp, for en tøff utforkjøring senere. På toppen venter panoramautsikt over bygda. Du har nå kommet 1125 meter over havet, uten å svette! Og det beste venter; nemlig et besøk på restauranten The Hill 1125. Her serveres italiensk pizza med lokale råvarer, bakst fra den lokale bakeren på Bakeriet Sprø og lette lunchretter som hamburger og salater.

Veien ned bestemmer du selv; du kan ta gondolen samme vei ned. Men du kan også velge å gå veien ned, eller sykle ned WC-løypa. Denne er beregnet krevende, sort løype.

Oppdal. Foto: Grim Berge.

Oppdal. Foto: Marius Rua.

Familiedag i villmarksleir og ziplinepark

Dette er dagen som garantert setter seg som et minne i familiedagboka. Ved et idyllisk og lunt skogsområde ved elva Driva, har aktivitetsbyrået Opplev Oppdal bygget opp Villmarksleir med aktiviteter som øksekasting, kassestabling, pil og bueskyting og andre aktiviteter hvor samhandling med gruppen er sentralt.

Dagen inkluderer også zipline-parken. 8 zipliner over elva Driva, dette gir sug i magen, og her er det om og gjort å hyle høyest!

Som om ikke det var nok, går det an å leie gapahuken i Villmarksleiren for overnatting. Kan det bli bedre?

Der veien slutter og alt begynner

I hjertet av Trollheimen ligger Storlidalen med grønne bratte lier, snø på de høyeste toppene og solsvidde garder som ligger formet etter landskapet og vitner om hundrer av år med barskt landbruk. Om du reiser med små familiemedlemmer, eller med vennegjengen, kan er Bortistu Gjestegard og Storli Gard en perfekt base. Her går det godt merkede stier tilrettelagt for både småbarnsfamilien og de som vil på de høyeste toppene.

For de som vil lenger og høyere er det bare å velge og vrake blant merkede stier som går inn i Trollheimen.

Oppdal. Foto: Marius Rua.

Oppdal. Foto: Marius Rua.

Bli med på stisykling i Oppdal!

Ta med familien på en minnerik sykkeltur i Oppdal! GoatnBike tar dere med på guidede turer langs stiene i Oppdalsfjella, og de har utleie av fulldempede sykler fra RockyMountain til hele familien. Med base på Trånnåbakksætra ved inngangen til Trollheimen, har de tilgang til et stort stinettverk rett fra grinda – i alle vanskelighetsgrader og lengder. Vær, ferdighetsnivå og ikke minst ønsket opplevelse bestemmer målet for turen.

Ta kontakt, så finner de rett tur for deg og dine! Er du nybegynner, eller vil du bli en bedre stisyklist tilbyr GoatnBike instruksjon av sertifiserte instruktører.