Fire perler på Innherred

Kun få steinkast fra E6 kan man finne hvilepulsen. Innherred byr på en rekke opplevelser som både matelskeren, kunstinteresserte, den folkeglade og motivjegeren ikke kan gå glipp av. Man finner både gjemte perler, hyggelige mennesker og en kulinarisk rundreise langs den Gyldne Omvei – disse stedene er virkelig verdt et besøk.

Den Gyldne Omvei er en av Norges flotteste avstikkere, og går fra E6 og gjennom Inderøy kommune, omtrent to timer nord for Trondheim. Veistrekningen byr på kunst, gårder, gallerier, arkitektur og mat i verdensklasse. Du vil bli møtt av dyktige og imøtekommende mennesker på veien, og oppleve at her er det lett å finne roen.

7

Foto: Ellen Homstad

Gangstad gårdsysteri

Man kan smake tålmodigheten, de lokale råvarene og kunnskapen som ligger bak god mat. Dersom du er en oste-elsker er du nødt til å legge turen innom gårdsutsalget på Gangstad Gårdsysteri. Her selges et utvalg fra myke hvitskimmelsoster til kraftige blå. Etter 25 år med kvalitet i fokus, har Gangstad opparbeidet seg en status som et av landets ledende ysteri. I tillegg selges marmelade og kjeks, og det ryktes at iskremen deres er verdt å ta turen for.

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

Nils Aas Kunstverksted

Om du er på utkikk etter en unik kunstopplevelse behøver du ikke se lenger enn til Nils Aas Kunstverksted. Verkstedet disponerer en fast samling av verkene til den lokale billedkunstneren, men skiller seg ut fra ordinære kunstmuseum gjennom sitt fokus på interaktive kunstopplevelser. I kunstverkstedet får man nemlig mulighet til å uttrykke egen kreativitet gjennom behandling av ulike materialer. Dette er altså en arena hvor både voksne og barn kan slippe fantasien løs gjennom både inspirasjon fra Nils Aas, skiftende kunstutstillinger og egen kreativ utfoldelse.

Kjerringa me’ Straumen

Rett over gata fra kunstverkstedet finner du kafeen Kjerringa me´ Straumen som gir deg hvilepuls nærmest før du får satt deg ned med en god kopp kaffe. Her kan man nyte en hjemmelaget fiskeburger eller velge å sette seg i solveggen med et glass med noe sprudlende i. Det som virkelig gjør kafeen unik er atmosfæren – man møtes med et smil og en god historie. Her kommer man lett i prat med andre, og blir raskt kjent med nye mennesker. Kafeen er i tillegg en bruktbutikk – så om du ønsker å gå på skattejakt eller kjøpe med deg kaffekoppen hjem er det også fullt mulig.

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

Ei overnatting på fuglekassehytta er en opplevelse man sent vil glemme. Denne arkitekturiske perlen byr på et av områdets beste utsikter, nydelig mat og gjør det lett å føle seg hjemme. Det ikoniske runde vinduet er det perfekte stedet å nyte ei god bok og en kopp med te mens man skuer utover Borgenfjorden. I tillegg er soverommet godt egnet for stjernetitting på skyfrie kvelder. Kanskje titter til og med nordlyset innom? Frokosten er også en opplevelse i seg selv. På morgenkvisten får man levert en frokostkurv på døra, fylt med råvarer fra nabogårdene. Fuglekassehytta er med andre ord en helt unik overnattingsopplevelse.

Slik kommer du deg til den Gyldne Omvei

Om du kommer kjørende ligger den Gyldne Omvei som en avstikker fra E6 omtrent 10 mil nord for Trondheim og 2 mil sør for Steinkjer. Det er altså en perfekt opplevelse om man er på Norgesferie, og tar kun 8 min lengre tid enn om man følger E6.

Om du derimot ikke har bil, er tog et godt alternativ. Nordlandsbanen mellom Trondheim og Bodø og Trønderbanen mellom Lundamo og Steinkjer har flere stoppested ved Innherred. Den nærmeste den Gyldne Omvei vil være Røra stasjon. Herifra til Straumen kan man ta tilbringertransport som må bestilles på AtB sine nettsider minst 3 timer i forveien. Denne tjenesten tilsvarer drosje for vanlig kollektivtransportpris.

Buss er et godt alternativ om du reiser fra Steinkjer eller Levanger. Bussrutene finner du på AtB sine nettsider.

Landskapet på Inderøy er også godt egnet for sykkelferie. Da er det mulig å ta toget til nærmeste stasjon og leie sykler derifra gjennom dgo.no.

Du liker kanskje også

Pilegrimsvandring til Nidarosdomen

Pilegrimsvandring til Nidarosdomen

Når man snakker om Trondheim er Nidarosdomen et naturlig bilde som kommer opp i tankene. Kirken ble bygget over graven til Olav den hellige i 1070 og er Trondheims mest kjente byggverk og et kjent mål for pilegrimsvandring

les mer