Ferieaktiviteter med barna

Trøndelag bugner av aktiviteter for både store og små!
Her finner du et utvalg av ting dere kan finne på.

7

Foto: Mairus Rua

Namsskogan Familiepark er en fantastisk destinasjon som vil inspirere deg og din familie til å utforske den vakre naturen og dyrelivet i Norge. Parken tilbyr en rekke aktiviteter som vil gi deg  som å mate elg, ri på hest og ta en tur med zip-line. Du kan også besøke parkens dyrehage, som har over 30 forskjellige arter fra nordiske skoger og fjell. Her kan du se alt fra bjørner og ulver til gaupe og jerv. Parken har flotte overnattingsmuligheter, inkludert hytter og campingplasser, så du kan bruke flere dager på å utforske alt som Namsskogan Familiepark har å by på.

Finn ut mer om Namsskogan Familiepark her!

Foto: Tore Viem

Foto: R.R. Frontal/Marius Rua/Explore Trøndelag

Inviter med deg familie og venner til Hjellup Fjordbo, en perle med idyllisk beliggende i Leksvik på Fosen. Her kan dere bo i komfort tett på Trondheimsfjorden, med imponerende utsikt. Nyt roen og skjønnheten i dette landskapet.

I tillegg til den avslappende atmosfæren kan dere glede dere over et mangfold av aktiviteter og tilbud som venter like i nærheten. Utforsk gårdsopplevelser, ta turen til setrene, vandre på tilrettelagte turløyper, eller kast dere ut i klatreopplevelser og mye mer. For de som vil utforske fjorden, kan dere til og med leie båt fra småbåthavnen og oppdage alt den har å by på.

Les mer om Hjelrup Fjordbo her!

Rypetoppen Adventurepark i Meråker er et utmerket reisemål for alle som elsker å klatre og oppleve naturen på en spennende måte. Parken har en rekke utfordrende klatreløyper og aktiviteter som passer for både nybegynnere og erfarne klatrere. I tillegg til klatreløypene, tilbyr parken også zipline, hengebroer og andre spennende aktiviteter. Området ligger midt i dn vakre naturen og gir besøkende en unik opplevelse av skog og fjell. Her kan du også overnatte om du ønsker det. 

Les mer om Rypetoppen her!

Foto: Lene Mari Prøven

Foto: Marius Rua/Buckethaus

Villmarksleiren har aktiviteter som alt fra pil og bue til øksekasting, kassetstabling og rappellering. Her vil dere garantert ha en super dag. Aktivitetene er ikke bare underholdende, men også sosialt engasjerende og har fokus på samarbeid og fellesskap. Dette er en fryd for både unge og voksne med en god dose lek og moro!

Som en spennende bonus inkluderer dagen en spennende runde i Oppdal Zipline-park, hvor dere vil sveve over den majestetiske elva Driva, hele 40 meter under dere. Dette vil uten tvil sette adrenalinet i gang og tilføre ekstra spenning til opplevelsen deres!

Finn ut mer om Villmarksleiren på Oppdal her!

Plassert trygt på Aukrustsenteret i Alvdal, strategisk plassert mellom de pulserende byene Trondheim og Oslo, finner du Reodor Felgens månerakett. Denne bemerkelsesverdige konstruksjonen er et flott stoppested for unge eventyrere i alle aldre og utgjør en ideell base for både eventyr og en behagelig rast langs riksvei 3.

For de dristige som besitter nok pågangsmot til å fullføre et imponerende 12-trinns astronautprogram, kan du potensielt bli en stolt innehaver av tittelen Flåklypa-astronaut, med den prestisjefylte tilkallingsklasse 1a og en imponerende krans av eikeløv.

Les mer om Aukrustsenteret i Alvdal her!

Foto: IVAR THORESEN/DMT

Foto: Allsidig Design

Orklandbadet er et moderne og innbydende badeland som lar besøkende nyte vannbasert glede og avslapning. Med sine varierte bassenger, vannsklier og boblebad, er Orklandbadet et ideelt sted å styrke helse og velvære, samt å ha det gøy sammen.

Her er det også treningsmuligheter, spa-områder og kafé, som legger til rette for en komplett opplevelse for både lokalbefolkning og besøkende som ønsker å nyte en deilig dag fylt med vannmoro og rekreasjon.

Les mer om Orklandbadet her!

Setran Gård gir deg muligheten til å oppleve en ekte gårdsferieog utforske ulike dyrearter. Her kan du komme i nærkontakt med dyr fra forskjellige raser, og skape minnerike øyeblikk mens du lærer om gårdslivet. Med kano- og båtutleie kan du utforske de vakre omkringliggende vannene, mens oppmerkede turstier og naturmøteplasser gir deg sjansen til å utforske naturen i ditt eget tempo. Overnatting er tilgjengelig i koselige hytter og feriehus, slik at du kan tilbringe kvelder omgitt av fred og ro.

Les mer om Setran opplevelsesgård her!

Foto: Ellen Homstad

Foto: Munkstigen

Munkstigen Via Ferrata er mer enn bare en klatreopplevelse – den gir deg en uforglemmelig forbindelse med naturen, der sjø og fjell smelter sammen til en enesående utsikt ut over fjorden. Fra dette eventyrlige utgangspunktet kan du oppleve en panoramautsikt som tar pusten fra deg. 

Les mer om Munkstigen Via Ferrata!

Få et nytt perspektiv på Trondheim med en urban kajakktur langs Nidelva. Padle nedover elva og inn i byen hvor du vil se alle de kjente landemerkene i Trondheim fra en ny vinkel. Vink til menneskene som krysser Gamle Bybro, nyt synet av majestetiske Nidarosdomen og se Kristiansten festning holde vakt over byen.

Bestill kajakk i Trondheim

Foto: Galleri Mali

Foto: Tom Gustavsen

Vitensenteret er et spennende sted som tilbyr en interaktiv og lærerik opplevelse. Her er det mulighet til å utforske en rekke vitenskapelige prinsipper gjennom praktiske utstillinger og eksperimenter. Her kan du delta i aktiviteter som illustrerer konsepter innen fysikk, kjemi, biologi og teknologi.

Du vil kunne utforske optiske illusjoner, teste ingeniørkonsepter ved å bygge strukturer, og utvide din forståelse for naturfenomener gjennom hands-on læring. Dette gir en unik mulighet til å utvide din kunnskap om vitenskapelige konsepter og oppleve læring på en engasjerende måte.

Les mer om Vitensenteret!

Lokale klatrere fra aktivitetsbygda Oppdal har jobbet lenge for å nå toppen – nærmere bestemt en 25 meter høy topp. Synes du ikke 25 meter høres høyt ut, har du neppe klatret før. Krux Klatring har nemlig Norges høyeste innendørs klatrevegg! Her er det enkelt å starte som nybegynner, mens de som stadig har kalk under neglene også får brynet seg. Klatreanlegget har 800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer.

Foto: Marius Rua/buckethaus

Foto: Ellen Homstad

Se mer av Trøndelag