Femundsmarka nasjonalpark

Mange forbinder Dovrefjell med moskus, men spennende vegetasjon, et rikt dyre- og planteliv og god framkommelighet gjør nasjonalparken til et populært mål for alle typer friluftsmennesker.

7

Femundsmarka. Foto: Petr Pavlíček

Home » Nasjonalparker » Femundsmarka nasjonalpark

Med kano og fiskestang i Femundsmarka

Nesten halvparten av alle som besøker Femundsmarka nasjonalpark drar på kano- eller fisketur. Innsjøer på rekke og rad, både på norsk og svensk side, gjør at man kan få sett store deler av området ved bruk av kano.

Fiskestang er obligatorisk i Femundsmarka, og i tillegg til ørreten biter også abbor, røye, harr, sik, lake og gjedde godt. På vinteren er isfiske etter røye svært populært.

Sommerrute med buss

Med rute 440 kommer du deg fra Trondheim til Røros. Om sommeren kan du reise fra Røros til Synnervika med rute 540 for å ta båten M/S Fæmund II videre innover vakre Femunden. Se rutetider på atb.no. 

Beroligende natur

Femundsmarka består i stor grad av rolige landskapsformer med småkupert åslandskap innimellom, men enkelte topper strekker seg opp mot 1500 moh. Et særtrekk ved nasjonalparken er rogenmorener, smale rygger som strekker seg ut i innsjøene og danner spennende landskap med øyer og nes.

Dyreliv

På og rundt de mange fiskevannene er det mye fugl å se, som fiskeørn, kongeørn og hønsehauk. Rundt Lille Grøvelsjø kan man også møte brushane og svømmesnipe. En moskusflokk har utvandret fra Dovrefjell, bjørn og gaupe finnes, og jerv og oter har fast tilhold i området.

Foto: Petr Pavlíček

Explore
Trøndelag

9
Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalparkMange forbinder Dovrefjell med moskus, men spennende vegetasjon, et rikt dyre- og planteliv og god framkommelighet gjør nasjonalparken til et populært mål for...

les mer
Forollhogna nasjonalpark

Forollhogna nasjonalpark

Forollhogna nasjonalparkI Forollhogna nasjonalpark kan du la deg fascinere av villreinstammen eller komme tett innpå lirypa. Det lette terrenget passer godt til vandring, jakt og...

les mer
Lierne nasjonalpark

Lierne nasjonalpark

Lierne nasjonalpark har et mangfoldig dyre- og planteliv, nærmest uberørt natur, og byr på flotte friluftsopplevelser.

les mer

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.