Fantastiske reiseruter

«Hva skal vi fylle ferien med?» – Det er noe mange lurer på. For å gjøre svaret litt enklere har vi samlet de beste reiserutene fra hele Trøndelag! Bruk de som inspirasjon eller følg de til punkt og prikke – her er det masse å se, gjøre og lære!

7
Foto: J. Helmsøy / Kystriksveien Reiseliv

Fra fjell til kyst

Kan du tenke deg å vandre i villmarka i Femundsmarka den ene dagen, oppleve urbant byliv og luksus i Trondheim den neste for så å toppe det hele med kystkultur og lekker sjømat rett fra havet på Hitra og Frøya?

Her får du tipsene til en opplevelsesrik sommerreise fra Femunden i øst til Hitra og Frøya i vest. I midten ligger Trondheim med muligheter for byliv og en hotellopplevelse helt utenom det vanlige. Michelin-kokkene på Britannia henter sjømat fra Hitra, vilt- og gårdsmat fra Rørosregionen og er det naturlige navet for en reise mellom kyst og fjell, en reise på tvers av alt det fantastiske Trøndelag har å by på!

Les mer om rundreisen «Fjell til kyst» her.

foto: jarle hagen

foto: Marius Rua

Dagstur fra Trondheim til Tautra

Tar du dagsturen til Tautra, og legger inn noen velvalgte stopp underveis, får du en reise gjennom fantastisk kulturlandskap, avgjørende Norgeshistorie og en matreise du sent vil glemme. For å komme til Tautra passerer du mange skatter langs veien, det gjelder bare å vite om dem. Vi kan nevne både nasjonal reformasjonshistorie og 50-talls amerikansk diner. På Tautra går livet sakte, og kontrasten mellom gammelt og nytt nye minner oss på at livet er her og nå. Turen tar ca 1 time og 15 minutter med bil en vei.

Les mer om dagsturen til Tautra og hva du kan finne på hos Visit Trondheim.

Dagstur med matsafari i Stjørdal

Stjørdal har mange perler. En av de er lokalmatsafari langs Route 26! Her besøker du opptil ni vakre gårder med «noggå attåt» som de selv sier. Her kan du smake deg gjennom Stjørdalsføret, nyte fersk gårdsbakst, besøke de mange håndverksutsalgene og få møte våre kjæreste gårdsdyr. Du kan velge deg ut noen favorittstopp, eller gå for hele pakken på ni stoppesteder. Få med deg fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård som vant årets produkt under Trøndersk Matfestival, Eidum Gårdsbakeri og Ersgards bringebærbresserte lammelår – for å nevne noe!

Opplevelsene slynger seg langs idylliske Stjørdalselva, fra sentrum og oppover mot Sona. Kjører du bil tar denne strekningen en knapp halvtime – men her kan du altså oppholde deg i timesvis – dagesvis – valget er ditt! Turen egner seg også for syklister. Reisetid fra Trondheim med bil/buss/tog er ca. 35 minutter.

Les mer om dagsturen og hva du kan finne på hos Visit Trondheim.

liverten. foto: ellen homstad

En helt vill omvei

Kjenn på råskapen i den store villmarka, vandre gjennom tre nasjonalparker og et utall opplevelser. Denne reiseruten er spekket med vill natur, godt vertskap og spennende kultur. Ta ruta med telt, eller overnatt på hytte, seter eller gård. Sving av E6 mot Lierne og Røyrvik, og oppdag «En helt vill omvei» i Namdalen.

Les mer om «En Helt Vill Omvei»

Skrøyvdalsvegen

Vakre Skrøyvdalsvegen svinger seg fra Høylandet og videre ut mot kysten og Hofles. På veien kjører du blant annet gjennom det naturskjønne Salsbruket. Her kommer du tett på naturen og er utenfor allfarvei. Du møtes av mektige fossefall, loddrette fjellsider og store innsjøer. Dette er en kjøretur gjennom elgens rike, før du til slutt ender opp i duvende kystlandskap. Ønsker du litt mer ut av turen så finner du både overnatting, besøksgård og guidede turer langs veien.

Les mer om Skrøyvdalsvegen

Foto: J. Helmsøy / Kystriksveien Reiseliv

Elvelangs Namsen

Foruten å være en av Norges klart beste lakseelver har Namsen, elvenes dronning, mye annet å by på også. De lange tradisjonene med handel langs elva har blomstret opp igjen, noe du kan nyte godt av enten du velger bil eller sykkel som framkomstmiddel. Langs ruta finner du blant annet unik overnatting, gårdsutsalg, bakeri, garnbutikk og bryggeri – for ikke å snakke om vakker natur- og kulturlandskap!

Les mer om Elvelangs Namsen

Borgenfjorden rundt

Gira på en innholdsrik sykkeltur? Da bør du ta turen rundt Borgenfjorden og oppleve Den Gyldne Omvei! Ruta slynger seg mellom trønderske gårder, vakkert kulturlandskap, unike matspesialiteter og historiske steder. Vi kan blant annet nevne middelalderkirken på Mære, hjortefarmen på Gjørv Gård, prisbelønnede Gangstad Gårdsysteri og gårdsbutikken Gulburet. Har du ikke sykkel kan du leie vanlig sykkel eller el-sykkel – Visit Innherred har forresten denne rundturen som pakketilbud!

Les mer om «Borgenfjorden rundt»

foto: marius rua

foto: marius rua

Trondheimsfjorden rundt

Kun én time fra Trondheim ligger opplevelsene som perler på en snor og venter på deg; Den Gyldne Omvei, Stiklestad og Trehusbyen Levanger. Sett av tid til en overnatting i en gammel Trøndelån på Inderøya og du får en opplevelse for livet. Du starter turen med bil på fergeleiet Flakk-Rørvik utenfor Trondheim. Dette er en populær rute for både bilister, motorsyklister og syklister.

Les mer om Trondheimsfjorden rundt

Kveldsutsikt i Børgefjell nasjonalpark. Foto: Bernartwood / trondelag.com

Opplevelser i Trøndelag

I Trøndelag er vi gode på vertskap og opplevelser.