Spontan Vinkurs #1: Burgund

HVA: Vinkurs om Burgund
HVOR: Spontan Vinbar
NÅR: Lørdag 20. januar klokken 11-15 (oppmøte kl. 1045)
INKLUDERT I PRISEN: foredrag av vinansvarlig Oskar, lunsj, kompendium og smaking av åtte viner (ca 7 cl per vin)
PRIS: 1895,-. NB! Man betaler 1195,- pluss billettgebyr via Hoopla for mat og vin. På dagen for kurset betaler man 700,- på plass for kursavgiften.

(Tips: hvis du ønsker å gi dette i julegave kan du kjøpe gavekort via https://givn.no/shop/spontanvinbar. Bindende påmelding sendes til oskar@spontanvinbar.no. Gavekort blir registrert som brukt samtidig som påmeldingen er bekreftet.)

Årets første vinkurs vil handle om den kanskje mest mytomspunne regionen som finnes: Burgund. Få regioner har en like lang og omfattende historie å fortelle som det Burgund har. Vinene herfra er i dag mer ettertraktet enn noen gang før og prisene har det siste decenniet hatt en formidabel utvikling, både som en følge av krevende årganger med frost, og med et globalt marked som er hekta på disse fantastiske vinene.

Dagen til ære skal vi fokusere på Côte d'Or, selve hjertet av Burgund. Dere vil få smakt vin i alle fire kvalitetsnivå – fra Bourgogne Blanc/Bourgogne Rouge (regionalnivå), gjennom Village og 1er Cru, og hele veien opp til Grand Cru. Dere vil få en grundig gjennomgang av de viktigste kommunene, de beste produsentene, mine beste tips blant viner som faktisk er tilgjengelig å få tak i og masse, masse mer.

Klokken 1300 vil vi servere lunsj, med mulighet for å smake maten sammen med de ulike vinene. Få ting passer så bra som Chardonnay fra Burgund og fisk med smørsaus, så dette vil stå på menyen denne dagen!

GENERELL INFORMASJON/INTRODUKSJON TIL VINKURS:

Vi har for lengst mistet tellingen over antall forespørsler vi har fått om vinkurs for privatpersoner. Det ønsker vi endelig å få gjort noe med! En rekke lørdager gjennom 2024 vil vi derfor invitere til et dypdykk innenfor ulike tema.

Oskar, som er vinansvarlig på huset, tar for seg vinen. Oskar har drøye ti år med vin som hovedfag og flere hundre vinkurs i bagasjen. I et tidligere liv holdt han på å bli lærer, så han har faktisk litt kunnskap om pedagogikk i tillegg!

For at vi skal få litt god tid til å dykke ned i materien setter vi av fire timer per gang – fra klokken 1100-1500 (oppmøte 1045!). Vi velger også å snevre oss godt inn i tema slik at vi har tid til å gå litt dypere enn å bare skrape helt i overflaten. For eksempel vil "Frankrike rundt" på fire timer er umulig – men kanskje man rekker å komme seg et stykke hvis man kun forholder seg til Burgund?

Klokken 1300 vil det serveres lunsj til alle deltakere. Her får man en glimrende mulighet å teste noen av vinene vi smaker til maten som serveres!

Det vil bli utdelt et kompendium med utfyllende informasjon om aktuelt tema som man kan ta med seg hjem. Informasjonen gjengitt i dette kompendium vil være mye av det samme som diskuteres gjennom dagen.

Hvert kurs vil inkludere smaking av åtte viner som skal dekke tema etter beste evne. Vinene vil plukkes ut for å gi størst mulig bredde innenfor gitte tema – ulike kvalitetsnivå, produsenter, årganger og produksjonsmetoder vil vises frem.

For hvert tema vil vi gå gjennom mange av de følgende punktene:
– Regionens historie
– Moderne vinhistorie
– Geografi og jordsmonn
– Anerkjente produsenter
– Aktuelle druer
– Produksjonsmetoder
– Trender i regionen
– Kombinasjon mat og vin
– Tips til gode kjøp på Vinmonopolet

Har du noen spørsmål angående kursene kan de rettes til oskar@spontanvinbar.no!

Vel møtt til en hyggelig og lærerik lørdag!

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Lørdag

  20.01.2024

  20.01.2024

  10:45

  15:00

  Spontan Vinbar