Ei rundreise i Indre Namdal

I Indre Namdal finner du fjellvandring i unik natur, lidenskap for lokale mattradisjoner og overnattingsopplevelser du sent vil glemme. En rundreise gjennom Lierne, Røyrvik og Namsskogan byr på muligheter til å samle utallige friluftslivøyeblikk og familieopplevelser. Her er en håndfull med våre favorittdestinasjoner i området.

7

Glamp Skorovatn. Foto: Ellen Homstad

Nasjonalparkbauta i Blåfjella-Skjækerfjella

Turen opp til bautaen i Blåfjella-Skjækerfjella er den perfekte smakebit på hva nasjonalparken kan by på, nemlig fjellområder med villmarkspreg. Er man oppmerksom kan man også finne spor etter mange av dyrene som ferdes i området, slik som bjørn, rype og rein.

Følg markert sti fra parkeringsplassen. Første halvdel av turen går gjennom fuktig myr, så husk gode sko. Det er slak stigning i 3 km opp til bautaen, og turen tar totalt rundt 2,5 timer. Når du kommer opp til nasjonalparkbautaen er det bare å nyte utsikten utover det mektige fjellandskapet.

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

Sisselfossen

Man føler seg sjelden så levende som når man står foran et 130 meter høyt fossefall. Sisselfossen er en av Norges mest spektakulære fosser, og et must å besøke.

Parker i enden av Båsdalsveien. Etter en fottur på 40 minutter gjennom frodig skog kommer du til bunnen av fossen. Det eneste partiet som kan oppleves som utfordrende er en bratt nedstigning like før fossen. Turen hit er 1,8 km. Det er også mulig følge en sti til toppen av fossefallet fra parkeringsplassen.

Lierne Nasjonalparksenter

Dette er stedet for deg som er nysgjerrig på spennende informasjon om naturen, artene og miljøvern i nasjonalparkene i dette området. Besøkssenteret finner du i Sandvika, og er en døråpner til kunnskap om Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Å stikke innom her kan være lærerikt for både store og små som ferdes i naturen.

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

LiVERTEN

Smaken av Lierne finner du her. Dette serveringsstedet er tuftet på lokale mattradisjoner og byr på kreativ og smakfull tradisjonsmat. Om du synes det er vanskelig å velge mellom delikatessene er signaturretten Libab alltid en sikker vinner. Dette er Liernes vri på en kebab, med stekt reinskav, sopp, løk, potetmos og syltet rødløk. Den prisvinnende multe panna cottaen er også en innertier. I tillegg til en fantastisk meny, selger LiVERTEN også utsalg av ulike lokale produkter som er verdt å sjekke ut.

Kvelia Utvalgte Kulturlandskap

Om du kjører gjennom Kvelia vil du oppleve ei fjellbygd som lever på jord- og skogbruk. Området har viktige kulturminner og biologiske verdier som gjenspeiler norsk, samisk og svensk bosettelse gjennom tidene. En tur til Kvelia by på en rekke turstier, slik som Nonsfjellet, Kveliberget og Pe-klompen. Kommer du kjørende for Lierne vil første møte med bygda være Kveli utsiktsplass, som gir deg en flott utsikt over gårdene og Kvesjøen. Videre vil du også komme over noen rasteplasser utenfor det vanlige om du tar deg tid til å utforske.

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

Glamp Skorovatn

Ønsker du å bo tett på naturen, samtidig som du nyter maks komfort? Glamp Skorovatn befinner seg på en høyde over fjellbygda den er oppkalt etter, og i denne arktiske kuppelen vil du få ei overnattingsopplevelse utenfor det vanlige. Fyr i peisen mens du hører vinden ule og ser sola gå ned over snøkledde fjelltopper. Om du er heldig kan du også nyte et spektakulært nordlysshow fra senga, da glampen består av to store vindu som byr på ei spektakulær utsikt. Uavhengig av om du drømmer om fjellvandring eller ønsker å oppleve en av Trøndelags mest unike puber, er Glamp Skorovatn et perfekt og særegent utgangspunkt.

Viewpoint Børgefjell

Å oppleve utsikten fra Vekterklumpen har blitt et populært turmål for turglade i Røyrvik. På toppen står Viewpoint Børgefjell, et oppholdssted som byr på panoramautsikt. Et perfekt sted for å nyte en god lunsj, se solnedgangen eller søke ly for været. Her finner du også informasjonsplakater om utsikten og Børgefjell nasjonalpark, som du nå befinner deg i. Se om du klarer å kjenne igjen noen av toppene i horisonten på kartet!

Du kan starte turen enten fra Røyrvik sentrum (2,8 kilometer) eller fra Børgefjellsenteret (2,5 kilometer). Begge rutene er lettgåtte da stien er klopplagt. Turen tar om

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

Limingen Gjestegård

Med en gang man setter foten innenfor døra på Limingen Gjestegård føler man seg som hjemme. Gjestegården befinner seg ved storslått natur, og her vil du sannsynligvis bli møtt med et smil og en god historie eller to. Om du ønsker et overnattingssted eller bespisning preget av gjestfrihet, frisk fjelluft og ro er dette stedet for deg. Limingen Gjestegård befinner seg i Røyrvik sentrum, og er verdt turen om man er i området.

Zarinatangen

Ved bredden av Limingen ligger en av Trøndelags flotteste strender. Ei kritthvit sandstrand er ikke det man forventer å finne ved en stor innsjø i Indre Namdal, men det er nettopp dette Zarinatangen er. Ta med piknikkurven, badebuksa og litt ekstra mot for å ta en dukkert i det klare, kalde fjellvannet. Stranda ligger 1,6 kilometer unna Røyrvik sentrum. Stien er kupert, men egner seg for både sykkel, barnevogn og rullestol.

Foto: Ellen Homstad

Foto: Ellen Homstad

Rovdyrcamp i Namsskogan Familiepark

Ta besøket i Namsskogan Familiepark til et nytt nivå ved å overnatte på rovdyrcamp. Du får tilgang til en av gammene i parken, og kan oppleve rovdyrene etter parkens stengetid. Med bjørnen og jerven som nærmeste nabo er dette en eksotisk overnattingsmulighet. Å sove på reinskinn og våkne til at ulvene uler er en opplevelse som vil gjøre inntrykk på hele familien. Lag middag på bål og prøv fiskelykken i Tronestjønna. Tips: ta med hodelykt, da det kan bli mørkt i gamma.

Tips til transport og kollektivt

I utgangspunktet er reiseruten best egnet som kjøretur, enten med egen bil eller leiebil, eventuelt også med motorsykkel eller campervan. Om du ønsker å reise kollektivt finnes det likevel muligheter til å nå de ulike destinasjonene.

Kollektivt til Skorovatn: Nærmeste togstasjon er Lassemoen (eller Namsskogan dersom du kommer med nattoget). Fra både Lassemoen (dag) og Namsskogan (natt) kan du bestille tilbringertjenesten til Skorovatn, som har samme takst som buss. På nett må skyss bestilles 24 timer i forkant av ankomst, og via telefon må man bestille 6 timer før ankomst.

Kollektivt til Røyrvik: Fra Namsos kan du ta buss til Grong, ny buss til Brekkvasselv og en siste buss til Røyrvik. Til tross for mye bytting er det kort ventetid mellom bussene. Sjekk AtB sine hjemmesider for oppdaterte busstider. Om du kommer nordfra eller sørfra kan du ta toget til Grong og samme bussrute videre til Røyrvik.

 

Kollektivt til Lierne: Ta buss eller tog til Grong. Herifra går det en buss til Sandvika. Sjekk AtB sine hjemmesider for oppdaterte busstider.

you may also like

Reis til Trøndelag med fly

Reis til Trøndelag med fly

Oppdag fordelene med direktefly til og fra Trondheim lufthavn. Legg ut på en sømløs reise til hjertet av Norge med vårt siste tilskudd – et direktefly fra München til Trondheim!

les mer
På ferie med hund i Trøndelag

På ferie med hund i Trøndelag

Trøndelag er som skapt for å utforskes med hund. Avstandene er korte, naturen er alltid tett på og temperaturen egner seg godt til pels. Fra fjord til fjell og byliv – her er våre beste tips til din firbeinte venn og deg.

les mer