Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark

Mange forbinder Dovrefjell med moskus, men spennende vegetasjon, et rikt dyre- og planteliv og god framkommelighet gjør nasjonalparken til et populært mål for alle typer friluftsmennesker.

7

Foto:

Home » Nasjonalparker » Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark

Rik fauna og flora

Dovrefjella-Sunndalsfjella har svært stor variasjon i vegetasjonen, med alt fra karrige snaufjell og våtmarksområder til frodig lyngmark. Av sjeldne vekster kan nevnes norsk malurt og fjellvalmue, og disse med flere har trukket hobby- og fagbotanikere til området i flere hundre år.

På Dovrefjell finner du en av de siste bestandene av Vill fjellrein, og blant annet jerv og den utsatte fjellreven, kongeørn og jaktfalk. Et særmerke for Dovrefjell er moskusen. Mang en bil har slakket farten over fjellet i håp om å få et lite glimt av det sjeldne og mektige dyret.

I tillegg er det fine forhold for fiske og småviltjakt, og ved flere fjellvann kan man leie båt.

Les mer om naturopplevelser i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark.

God tilgjengelighet

Et bredt nettverk av oppmerkede løyper gjør Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark godt tilgjengelig. Det er også god tilgjengelighet på turisthytter, noe som gjør området ideelt for lengre utflukter.

Foto:

Explore
Trøndelag

9
Femundsmarka nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalparkMange forbinder Dovrefjell med moskus, men spennende vegetasjon, et rikt dyre- og planteliv og god framkommelighet gjør nasjonalparken til et populært mål for alle typer...

les mer
Forollhogna nasjonalpark

Forollhogna nasjonalpark

Forollhogna nasjonalparkI Forollhogna nasjonalpark kan du la deg fascinere av villreinstammen eller komme tett innpå lirypa. Det lette terrenget passer godt til vandring, jakt og...

les mer
Lierne nasjonalpark

Lierne nasjonalpark

Lierne nasjonalpark har et mangfoldig dyre- og planteliv, nærmest uberørt natur, og byr på flotte friluftsopplevelser.

les mer

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.