Destinasjoner

Fra bygda der saueflokkene teller flere enn innbyggerne, til storbyen som bugner av liv og røre, uansett hva du velger får du det ekte Trøndelag.

Her, der hver veibeskrivelse inneholder et ‘kjør rett fram, og ta til høyre ved den store steinen’, vil du ikke bare finne destinasjoner – du vil finne historier, enestående mat, utrolig natur og kanskje til og med en trønder eller to som insisterer på å vise deg veien. Følg lukten av kaffe og kjenn på den trønderske velkomsten!

Vinter på Røros

Vinter på Røros

Røros er full av aktiviteter og opplevelser knyttet til naturen, og om vinteren er det ekstra fint. Her får du noen tips til ting du bør oppleve dersom du besøker Røros.

les mer
En samisk matreise

En samisk matreise

Visste du at de samiske årstidene er knyttet tett opp mot reinens vandring gjennom året? Resultatet er åtte ulike årstider, og på Saemien Sijte i Snåsa kan du få en smakebit av dem alle.

les mer
Fire perler på Innherred

Fire perler på Innherred

Kun få steinkast fra E6 kan man finne hvilepulsen. Innherred byr på en rekke opplevelser som både matelskeren, kunstinteresserte, den folkeglade og motivjegeren ikke kan gå glipp av.

les mer
Opplev geologiøya Leka

Opplev geologiøya Leka

Store deler av øya består av serpentinitt og olivinstein som gir en karakteristisk gulrød farge, og som ellers bare finnes på den amerikanske siden av Atlanterhavet.

les mer
Vandring i Sylan

Vandring i Sylan

I Sylan er det mange flotte turer for deg som liker vandring. De korte turene går ofte nede i bygda mens de lengre turene gjerne følger turistforeningens merkede traseer.

les mer
Nyt livet på øyrekka

Nyt livet på øyrekka

Øyrekka, som det gjerne kalles, er en rekke nydelige øyer utenfor Hitra og Frøya på den sørlige Trøndelagskysten. Her går tiden sakte og skuldrene er lave. Utforsk lokal mat, natur og historie – helt i ditt eget tempo.

les mer
En historisk opplevelsesdag i Thamsriket

En historisk opplevelsesdag i Thamsriket

Bli med på en reise tilbake i tid! Opplev Thamsriket og få innsikt i en spennende historie om både gruvedrift og industrieventyr, krig og motstandsbevegelse, lokal stolthet og internasjonale forbindelser. Bli med på sporet av Christian Thams!

les mer

Hvor vil du reise?