Bocuse d´or Europe 2024

Årets høydepunkt!

Europas beste kokker samles i Trondheim Spektrum.

7

Foto: Bocuse d´or Europe

Den 19-20. mars 2024 er Trondheim vertskap for prestisjetunge Bocuse d’Or Europa. Dette kulinariske mesterskapet, som er en av de mest ettertraktede hendelsene innen gourmetverdenen, vil samle noen av de mest talentfulle og lidenskapelige kokkene fra hele Europa. Bocuse d’Or Europa er en kraftprøve der kokker fra forskjellige land konkurrerer om å lage enestående retter og imponere en jury av anerkjente eksperter. Konkurransen er en feiring av kreativitet, teknisk dyktighet og lidenskap for gastronomi.

tRONDHEI. Foto: emIKOKKEKUNST

Trøndelag har hatt en fantastisk utvikling som matregion. 

Velkommen til Europafinalen i Bocuse d’Or i Trondheim!

Bocuse d’Or Europa i Trondheim i 2024 er ikke bare en kokkekonkurranse, det er en mulighet til å feire mangfoldet av europeisk matkunst og oppleve mesterverk fra noen av de beste kokkene i verden. Dette arrangementet vil utvilsomt forsterke Trondheims posisjon som en destinasjon for matkultur og gastronomisk nysgjerrighet.

Foto: Grim Berge

Foto: EMikokkekunst

Håvard werkland – årets kokk 2023

Vinneren av den ettertraktede tittelen «Årets Kokk 2023» i Stavanger den 18. september er den dyktige kokken Håvard Werkland. Med Leon Haarberg Nilsen som commis og Lisbeth Wollum Størvold som coach, utgjør Werkland et imponerende team.

Werkland blir nå Norges representant ved Bocuse d’Or Europa 2024, som vil bli arrangert på hjemmebane i Trondheim den 19. til 20. september. Derfra går ferden videre til den prestisjefylte Bocuse d’Or Verdensfinale i 2025, en konkurranse som regnes som den vanskeligste og mest høyprofilerte kokkekonkurransen i verden.

Tittelen «Årets Kokk» tildeles av Bocuse-akademiet, en sammenslutning som består av tidligere deltakere fra Norge i Bocuse d’Or-konkurransen, og som har vært aktiv siden 1987. Denne seieren gir Werkland ikke bare ære, men også muligheten til å representere Norge på det internasjonale kulinariske scenen med stor stolthet.

Reinkjøtt fra Norge og Akevitt fra Linie

Reinkjøtt fra Norge og akevitt fra Linie er kunngjort som obligatoriske råvarer til tallerkenserveringen under årets konkurranse. Norsk skrei, kamskjell fra Frøya og tørrfisk fra Halvors i Tromsø er råvarer som tidligere har blitt brukt til den tradisjonelle fatretten.

Det er reinsdyrlår, skank og tunge som skal tas i bruk. Reinkjøttet skal være til stede i en hovedservering og en sideservering som skal serveres på to tallerkener samtidig. Hovedretten må inneholde flatbiff fra reinslåret, og utover det står kokkene fritt til å bruke stykningsdelene som de vil. I sideserveringen skal akevitt være til stede i retten.

Linie akevitt er verdens mest kjente akevitt og med karve fra Inderøy i Trøndelag som en av de mest fremtredende ingrediensene, er det ekstra stas at Linie akevitt er valgt som en obligatorisk råvare for Bocuse d’Or Europe

 

Foto: jarle hagen

Foto: jarle hagen

Foto: jarle hagen

Foto: Olgeir haug

Gastronomibyen Trondheim

Trondheim er det ideelle stedet for denne konkurransen. Byen har ikke bare vært Norges hovedstad i vikingtiden og senere et hellig pilegrimsmål, men også hele regionen har vært en ettertraktet matdestinasjon.

 

Du liker kanskje også