Badeplasser i Trøndelag

Det finnes mange flotte badeplasser i Trøndelag, både i ferskvann og saltvann. Her får du tips om noen av de beste badeplassene i Trøndelag.

7

Innherred. foto: marius rua

Kjeksvika, Abelvær – saltvann

Kjeksvika ligger ved Abelvær, og har kritthvit skjellsand. Området har volleyballnett, gapahuk og grillplass, og toalett finner du på nabostranda Hesthagan. Det er registrert flere sjeldne orkidéer og kalkkrevende planter i området. Flotte muligheter for turer. Området er lite tilgjengelig for rullestolbrukere.

Det er anlagt parkeringsplass på Aunet, rett før broene over til Abelvær.

Høknesøra/Namsos Camping, Namsos – ferskvann

Høknesøra, området rundt Namsos Camping, ligger skjermet bak rullebanen til Namsos Lufthavn. Stier egnet for rullestolbrukere, kiosk og toalett på campingplassen. Campingen har også sykler og dresin til leie.

Namsos camping ligger ved Namsens utløp 5 minutter med bil fra Namsos sentrum.

Tømmeråshøla, Grong – ferskvann

Tømmeråshøla ligger i elva Sanddøla i Grong. Her kan du boltre deg i deler av fossestryket eller la deg føre nedover en sklie som naturen har utformet i fjellet.

Nedenfor Tømmeråsfossen kan du bade i rolige omgivelser, sole deg på svaberg og gressplen eller grille. Det er også natursti i området.

Tømmeråshøla og Tømmeråsfossen ligger 2,5 kilometer sør for Grong sentrum, langs fylkesvei 391.

Storvika og Molovika, Stjørdal – saltvann

Storvika like utenfor sentrum er Stjørdals mest populære badestrand. Storvika er vendt ut mot Trondheimsfjorden og har sol til langt utpå kvelden. Sandstrand med lang grunne, trygg og velegnet for små barn. Storvika er populært for rekreasjon, skoleklasser, barnehager og turister. Et flott friluftsområde med berg, skog, stier og plenområder. Volleyballnett på stranda og grillområde med bord og benker. Sommeråpen kiosk med drikke, snacks- og hurtigmatservering. Toalett. Parkering tett inntil (mot avgift) om sommeren. Camping er ikke tillatt.

For å komme hit kjører du forbi småbåthavna mot Stjørdal Havn. P-plass og toalett. Det er offentlig toalett også ved småbåthavna.

Vikaengene ved Selbusjøen – ferskvann

Vikaengene ligger ved Selbusjøen i sentrum av Selbu, like ved Årsøya, 30 minutter fra Stjørdal og 1 time fra Trondheim. Vikaengene er en 5 km langgrunn sand- og steinstrand, utmerket for barnefamilier, og med god plass til alle. De siste årene er det opparbeidet fine og lett tilgjengelige fasiliteter ved stranda. Her finner du toalett, grillpass og lekeplass for de minste, samt parkering. Rullestodvennlig adkomst. I tilknytning til stranda finner du også vakre Selbustien. Kjør fylkesvei 705 mot Selbu, ta av mot Vikvarvet og kjør cirka 2,5 kilometer.

Kyvannet – ferskvann

Kyvatnet ligger i Bymarka. Det er satt opp benker flere steder rundt vatnet, og her finner du også et stupetårn. Det er gode muligheter for å fiske.
Toalettfasiliteter. Buss nr 8 stopper i nærheten.

Korsvika – saltvann

Korsvika ligger ved Strindfjorden, ved Lade i Trondheim. Området består i hovedsak av sandstrand og svaberg. Store gressletter for lek og soling. Barnevennlig badeplass. Benker, bord og bålplasser finnes her. Er du klatrelysten er det muligheter for klatring i Kjerringberget. God fremkommelighet for rullestolbrukere.

Buss nr 3 og 4 til Lade som stopper i nærheten. Toalettfasiliteter.

Munkholmen – saltvann

På den lille øya Munkholmen, rett utenfor Trondheim, finner du både badeplasser, kafé og flotte friområder med gressplen. Båten til Munkholmen går fra Ravnkloa nederst i Munkegata, med avgang hver hele time fra 10.00 – 18.00 i sommersesongen. Rullestolbrukere er avhengig av assistanse for å komme seg ombord i båten, men ute på selve Munkholmen er framkommeligheten god.

Grilling tillatt utenfor murene. Båt hver hele time i sommersesong.

Hosnasand, Åfjord – saltvann – kart

Badestranda på Hosnasand i Åfjord på Fosenhalvøya, hvor også Stokkøya Sjøsenter ligger, er en av de aller fineste sandstrendene i Trøndelag. Hosnasand er godt egnet for bading og andre vannaktiviteter. Siden stranda ligger i umiddelbar nærhet til sjøsenteret er det gode muligheter for både en bedre matbit og overnatting.

Området er godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Fra Årnes i Åfjord tar man av inn på Fv. 723 og følger denne helt fram til Stokkøya.

Eidsvatnet, Hitra – ferskvann

Eidsvatnet ligger lett tilgjengelig ved veien, og har parkering. Ved stranda ligger både flytebrygge med stupetårn samt en opparbeidet bane for sandvolleyball.

Eidsvatnet ligger 2,5 kilometer forbi Fillan sentrum, langs Rv. 714.

Storsandtjønna, Rugldalen – ferskvann

Storsandtjønna er et flott badevann med en lang sandstrand med finkornet, behagelig sand. Siden tjønna ikke er veldig stor blir den raskt oppvarmet på solfylte dager. Stedet har volleyballnett.

Storsandtjønna er ikke tilpasset rullestolbrukere, og nås ikke enkelt med kollektivtrafikk.

Grønøra badeplass, Snåsa – ferskvann

Grønøra ligger ca 15 km sør for Snåsa sentrum, ved Snåsavannet. Stranden er langgrunn og passer fint for barn. Inne i skogholtet bak stranda er det tilrettelagt for grilling, med benker å sitte på og det er murt opp et ildsted. Stor parkeringsplass, med toalett. Kort og fin sti som er tilrettelagt rullestolbrukere til stranden.

Bystranda, Steinkjer – saltvann

Bystranda ligger nesten midt i sentrum, langs E6. Dette er en ny strand med vanntrampoline, fin sand, grillplass og sittebenker. Nært butikk, kiosk og parkering. Kort gangavstand til alt i Steinkjer.

I denne oversikten har vi lagt vekt på å vise fram badeplasser som er allment tilgjengelige, og som ikke krever stor lokalkunnskap for å finne fram.

Dalstjønna i Mølmannsdalen, Røros – Ferskvann

Flott turområde for sykkel, vandring, bading, kanopadling, fisking osv.

Dalstjønna ligger 5 km fra Røros sentrum og er lett tilgjengelig med for eksempel sykkel. Det er bomvei de siste 2 km. Flott gang og sykkelsti.

Mølmannsdalen er ikke tilgjengelig med kollektivtrafikk, og er ikke tilrettelagt eller lett tilgjengelig for rullestolbrukere.

Løken, Aursunden – Ferskvann

Badestrand med finkornet sand og småstein. Man kan bade i Aursunden eller i en liten naturlig kulp som er en del av Aursunden. Aursunden er en stor innsjø og har litt kaldere badetemperatur.

For å komme til Løken kjører du fra Røros mot Trondheim i 7 km. Ta av mot Glåmos. Kjør 5 km og ta av til høyre mot Brekken/Tydal. Kjør i 5 km. I enden av Aursunden er det en krass høyresving. Kjør 200 m og kjør ned til Aursunden.

Løken nås ikke med kollektivtrafikk. Området er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Kullsjøen friluftsområde, Oppdal – ferskvann

Kullsjøen («Kælsjø´n» blant lokalbefolkningen) ligger rett sør for Oppdal sentrum, like ved E6, og er et attraktivt nærmiljøområde med badeplass, lekeplass, grillplasser, bord og benker, toalettbygg, parkeringsplass og turstier gjennom området.

Rauøra friluftsområde, Oppdal – ferskvann

Rauøra ligger ved Gjevilvatnet i Gjevilvassdalen, og den 1,5 kilometer lange sandstranda er et meget populært utfartsområde på varme sommerdager. Området er opparbeidet med toalettanlegg, informasjonstavle og to parkeringsplasser med plass til i alt 140 biler. Rauøra ligger i særdeles vakre omgivelser, med Trollheimen som kulisser. Det er skiltet fra riksvei 70 til Gjevilvassdalen, og videre skilting fra Gjevilvassvegen til Rauøra. Det er bomvegavgift på Gjevilvassvegen.

Utforsk destinasjonene

you may also like

Ski-VM 2025

Ski-VM 2025

Opplev magien i Trøndelag og spenningen med Ski-VM 2025! Vi gleder oss til å se deg i Granåsen!

les mer