© Vognildsbua

Vognildsbua landhandleri og kafé

En fin sykkeltur fra Oppdal sentrum, 7 km vestover, ligger Vognildsbua. Vil du oppleve hvordan en gammeldags landhandel så ut? Drikke kaffe, spise is og hjemmebakte kaker på tunet? Kom innom og slapp av!

Vognildsbua er en tradisjonsrik landhandel med historie tilbake til 1860. Hovedhuset er blant de eldste landhandleriene som fortsatt er intakt i Norge. Butikken ble åpnet i 1860 og var i drift til midten av 1980-tallet. Her møttes folk for å utveksle nyheter og for å handle. Vareutvalget var variert – her kunne en få kjøpt det meste av det man trengte i hverdagen og som en selv ikke var selvforsynt med, blant annet mel, sukker, salt, klær, sko, stoff og medisinrelaterte varer. Dette kan du nå oppleve på Vognildsbua i Midtbygda, knappe 7 km vest for Oppdal. Hit kan du også sykle trygt på gang- og sykkelvei helt fra Oppdal sentrum. 

Den gamle landhandelen er en del av et tun bestående av flere restaurerte bygninger. Kafeen, Pakkhuset, har blitt et samlingssted, med servering av ekte, hjemmebakte kaker. 

Vi har åpen museumsbutikk og kafé i hele sommersesongen.

Åpent:
28. juni – 7. juli kl.12:00 – 15:00
8. juli – 11. august kl. 11:00 – 16:00

 

Følg med på vår facebookside for arrangementer gjennom hele året!