© Wil Lee-Wright

Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk

Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk

Besøk Rockheim og bli med på en reise gjennom nyere norsk musikk – og kulturhistorie, lag elektronisk musikk i lydlab, besøk den nordiske danseutstillingen Everybody dance! og nyt mat og drikke i restaurant Rockheim Panorama. Rockheim byr også på omvisninger og aktiviteter for hele familien.      

Butikken på Rockheim byr på alt fra bøker, utstillingskataloger, plater og Rockheimeffekter til musikkrelaterte gaveartikler som smykker, vesker, krus, leker, instrumenter og leker!  

Utstilling i Rockheim temporær

Everybody dance! Utstillingen er et samarbeid mellom Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Scenkonstmuseet i Stockholm,Teatermuseet i Helsinki og Rockheim.

Dansen har alltid vært en del av vårt sosiale liv, enten man møttes på fest på lokalet, hjemme hos hverandre eller utendørs. I dag er dansekurs en viktig møteplass og internett har samtidig gjort det mulig å dele sin danseinteresse med hele verden.

Dans er en omgangsform der kroppen står i fokus, en forenende kraft som både er intim og fysisk.

I alle tider har folk samles for å danse til de nyeste låtene. Det vi kaller folkemusikk og folkedans i dag var en gang populærkultur.

Dansen er uavhengig av sted, du kan danse i dusjen og på kjøkkenet like godt som på dansegulvet. Og framfor alt: alle kan danse!

Utstillingen vil stå ut august 2022.

Loco Mosquito – The Posters of the Heroes He Once Had
Plakatutstilling i Rockheim Galleri

Siden 2010 har Kenneth Apeland (f. 1982) – under navnet Loco Mosquito, markert seg som ledende innen silketrykk av konsertplakater til artister over hele landet. Det som startet som en hobby fra kjøkkenbenken i Bamble, med Rockeklubben i Porsgrunn som første oppdragsgiver, har med årene blitt en stor produksjon i eget trykkeri med tidligere bandkompis Martin Hvassing (f. 1982) på laget.

I plakatutstillingen «The Posters of The Heroes He Once Had» i Rockheim Galleri, viser vi 25 unike konsertplakater fra de siste 10 årene, med artister og band som Raga Rockers, Satyricon, The Dogs, Thomas Dybdahl, Motorpsycho, Honningbarna, Kvelertak, Stein Torleif Bjella, Bel Canto og Sivert Høyem. Samtlige plakater er designet og produsert med silketrykk som metode.

En levende beat av Norgeshistorien

Gjør en reise i nyere norsk musikk- og kulturhistorie fordelt på 1320 kvadratmeter, i den permanente utstillingen Tidstunellen. Her beveger du deg fra tiår til tiår, fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold, musikkproduksjon og teknologi i det nye Millenniumsrommet. Vi har laget en utstilling der du selv utløser avspilling og visning av forskjellige media; lyd, lys, bilde og video. Dermed blir hvert besøk en ny opplevelse! 

I de skiftende utstillingene våre – i Rockheim Temporær og Rockheim Galleri – går vi i dybden i temaer fra musikkhistorien og samtidskulturen. Både lokale, nasjonale og internasjonale fenomener blir behandlet.

Se mer info på vår nettside ang. fast helgetilbud og arrangementer! Se film fra Rockheim her

Kilde; Geir Mogen / Rockheim

  Type
  Pris
  Kommentar
  Barn u 15 år0,00 Pr. person
  Honnør/student120,00 Pr. person
  Voksen150,00 Pr. person
 • Avstand
  • Flyplass
  • Tog
 • Generelle fasiliteter
  • avstand fra flyplass i km.
 • Spesial
  • Booking