© Martin I. Dalen

Playa del Rauøra

Oppdal er ikke bare fjell. Det er også late dager på ei strand som vil komme til å ta pusten fra deg.

Rauøra. Når oppdalinger sier de skal på "stranda", skal de hit. Under vaiende fjellbjørker og snøkledde topper finnes ei sandstrand som minner mer om det du finner langs spanskekysten enn hva som assosieres med badeplasser i fjellet. Oppdals sommereventyr Rauøra, ligger svært eventyrlig til, som et hvitt penselstrøk i hjertet av Gjevilvassdalen. I løpet av sommeren får du et knippe av Rauøra-dager. Det er likevel disse dagene som vil gi ferien noen av de fineste minnene.

For å komme til Rauøra setter du kursen utover Gjevilvassdalen, vest i Oppdal. Forbi sætervanger med gressende kyr, forbi sauer som har funnet seg en skygge i grøftekanten og forbi folk som vandrer mot turisthytta Gjevilvasshytta. Snart trår dine barbeinte føtter ned i den varme sanda, og du gjenkjenner den gode følelsen. Følelsen av sommer.

Her er parasoller, solbriller, kjølebager, strandvesker, solkrem, strandstoler og tilfredse folk. Rauøra er stor, her er det plass til alle. Og ungdommene spiller volleyball, mens småbåtene ute på Gjevilvatnet lager bølger som skvulper mot land. Barna lar seg ikke skremme av en badetemperatur som aldri blir særlig høy her til fjells. Strandliv på Rauøra er også badeliv.

 

Området er tilrettelagt med toaletter og søppelcontainere. Det er likevel viktig ved økt besøk for å holde området rent, at du tar med søpla etter deg hjem, så blir det trivelig for andre dagen etter.