© Marius Rua

Muustrøparken Skulpturpark

Spennende skulpturpark midt i idylliske Straumen, utsmykket med skulpturer av Nils Aas – en av Norges fremste billedhoggere.

Muustrøparken ligger et steinkast unna Nils Aas Kunstverksted, et galleri og verskted for Nils Aas som ble født og vokste opp i Straumen sentrum. I parken finner du 11 av Nils Aas sine flotte skultpturer som står utstilt blant spennende planter og blomster. Gå på oppdagelsesferd blant menneskapt kunst og naturens kunstverk i skjønn harmoni.

Elva Granaelva renner gjennom hele parken og flotte Muusbrua fra 1816 er et kunstverk i seg selv. Det er flott å vandre langs elven, se på skulpturene, se utover sjøen og stopper du ved skulpturen Flyndra så kan du høre den synge. I Straumen er det lokale butikker i et idyllisk miljø.   

Parken skal være et «Møte mellom gammel og ny tid». I den ene enden av parken ser man dette veldig direkte. Her er det et kvernhus med både skovlhjul og mikrokraftverk. I den andre enden av parken, ved skulpturen Flyndre, ser du utover Trondheimsfjorden.
I parken er det også amfi med scene, skotthyllbane, lekeområde for barn, et variert planteliv og fisk i elva.  

I parken finner du også Ringstu, som er Straumens eldste bevarte bygning.

Parken er godt tilrettelagt med grusganger og store deler er tilgjengelig med rullestol.

Muustrøparken er Inderøy kommunes tusenårssted.