© Wil Lee-Wright

Kunsthåndverk og design i fokus hos Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Fra stengt bygg til døgnåpen utstilling

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums samling er tilgjengelig flere steder tross publikumsstengt museumsbygg. En døgnåpen vindusutstilling, potteblå verk på Hannah Ryggen-senteret en båttur unna Trondheim, og utstillingsmontere som dukker opp på kjente og uvante steder.

Er en døgnåpen utstilling noe for deg? Siden museumsbygget i Munkegata måtte stenge 1.februar 2021, presenterer Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum seg nå med innsiden ut. Fra fortauene i Munkegata og Erling Skakkes gate har du innsyn i deler av samlingen hele døgnet. Ulike gjenstander, alt fra tohundre år gammelt Meissen-porselen til Pokemon-figurer fra 90-tallet, kan oppdages i vinduene i Midtbyen. Kom når du vil og bli kjent med samlingen. Gjenstandene byttes jevnlig ut, så denne utstillingen kan besøkes mange ganger! Skann gjerne QR-kodene for å lese om det du blir nysgjerrig på.

Har du vært på Hannah Ryggen-senteret på vakre Ørlandet? Nå kan du se en utstilling der som er oppkalt etter en eldgammel plantefargingsmetode Hannah Ryggen benyttet seg av. «Potteblått» er faktisk internasjonalt utbredt og en flere tusen år gammel metode, men knyttes ofte til Hannah Ryggen. Kan du gjette hvorfor den heter «potteblå»? Flere verk fra Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums samling er med i utstillingen. Veslemøy Lilleengen, en lokal kunstner, er representert med et helt nytt verk som ble kjøpt inn til samlingen med Kulturdepartementets stimuleringsmidler. Fra Trondheim til Brekstad går det båt som tar en times tid. Hannah Ryggen-senteret ligger like ved kaia.

Mens museumsbygget er stengt i årene fremover vil også samlingen være på en reise kalt Nordenfjeldske Transitt. Mini-utstillinger vil dukke opp på kjente og uvante steder fremover. I høst vil du møte Nordenfjeldske Transitt på blant annet Kystmuseet på Hitra, og flere bibliotek i Trøndelag. Turnélista finner du på hjemmesiden. Bli med på mellomlandingene våre da vel!

For mer info og åpningstider:

Hannah Ryggen-senteret 

Austråttborgen 

Stiftsgården 

  Type
  Pris
  Kommentar
  Voksen110,00 Pr. person
  Student60,00 Pr. person
  Honnør90,00 Pr. person
  Under 18 år0,00 Pr. person
 • Avstand
  • Flyplass
 • Generelle fasiliteter
  • avstand fra flyplass i km.