Bortistu kultursti

Kulturstien med start innerst i Storlidalen byr på en eller flere rundturer i vakkert kulturlandskap. En sti som går innom gamle kulturbeiter og gir en fin innsikt i lokalhistorien til denne vakre dalen i Trollheimen. 

Du kan gjerne starte turen fra garden Bortistu Gjestegard. Dette er en fin start med god parkering og kafé. Trenger du mer informasjon om stien og rutevalg står vertskapet klar til å hjelpe deg. 

Kulturstien ble gjort i stand og merket i 1990. Flere stier og dyretråkk ble merket sammen til en fin og variert rundtur, hvor du kan gå deler eller hele turen. Det er også klargjort grillplass langs stien, så en dag her kan også inneholde et godt måltid i det fri.
Stien gir deg etterhvert innblikk i hverdagslivet i Storlidalen fra tidligere tider, og du få se hvordan landbruk og ulik næring ble utført, og også hvordan det gikk med Ola på gården Jelhaugen. Et kulturminne langs stien er dødisgroper fra siste istid, et annet er et gammelt klebersteinsbrudd.  I tillegg er det en naturopplevelse med flere utkikksplasser innover Innerdalen, Tovatna og Gjevilvassdalen. 

For mer info; les her

  • Aktiviteter
    • historisk vandring