Steinkjerfestivalen Classic Night

Et nytt tilskudd på Steinkjerfestivalen er en kirkekonsert med selveste Trondheim Symfoniorkester. Onsdagen før festivalen skal symfoniorkesteret gi festivalpublikummet en konsert som har fått navnet Steinkjerfestivalen Classic Night.

– Dette er en veldig personlig konsert for meg. Det startet med noe så enkelt som et sterkt ønske om å høre Samuel Barbers «Adagio for strings» i Steinkjer kirke før jeg dør. Jeg synes det er det vakreste og såreste stykke musikk som er skrevet! Og da vil jeg høre det fremført i min fødeby, forteller festivalsjef Svein Bjørge.

Nå blir ønsket til festivalsjefen oppfylt av Trondheim Symfoniorkester, som fremfører en hel konsert bygd opp omkring det nevnte stykket. Bjørge lover et spennende og variert repertoar.

– For Steinkjerfestivalen er dette et nytt, viktig skritt og vil tilføre festivalen en ny dimensjon. Målet er å få konserten etablert som en fast tradisjon, og en konsert som folk på Steinkjer gleder seg til hvert år. Jeg håper folk strømmer til, og at vi fyller kirka. Det blir garantert en konsert som vil bli husket lenge, avslutter en stolt festivalsjef.

Konserten er åpen for alle, men de som allerede har festivalpass får billettene til kr 195,- inkl. bill.avgift

Uten festivalpass koster billettene kr 449,- inkl. bill.avgift

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Onsdag

  19.06.2024

  19.06.2024

  19:00

  20:30

  Steinkjer Kirke