Stein Stokke & The Engines – Ættermiddagsblues

Stein Stokke & The Engine
er en velsmurt "bluesmaskin" satt sammen av svært garvede musikere. Med kun eget materiale, skjeve groove og sjelfull råhet har bandet har bak seg en mengde suksessfulle konserter hos bluesklubber og festivaler.
Bandets musikk og tekster er et produkt av mange års spilling og levde liv. Med gode kritikker blir de jevnlig spilt på radiostasjoner på begge sider av verdenshavene.

Steins har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår som frontmann i flere band etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Han er vel den eneste som også trakterer munnharpe og baryton (euphonium) i et bluesband 🙂
Stein skriver de aller fleste tekster og melodier selv, co-arrangert av The Engine, med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Noen av hans tekster er sågar blitt gjengitt i tidsskrifter, og han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene.

The Engine:

Trond Eliassen på gitar og slide har en egen signaturtone, bygd på årevis med erfaring, og har alltid fokus på å la gitaren gi låta den rette karakter.
Trond har vært med i band som Slåbrock, Egotrip, Statesboro Blues/Light Voodoo og Fett Nok for å nevne noen, samt gjort mengder med festival- og klubbjobber.
Trond har betydelig erfaring som lydtekniker, produsent, komponist og arrangør innen flere sjangere, og innehar produsentrollen på alle bandets og Stokke/Eliassen Blues Duos singler fra 2023 og framover.
Rune Bryn på trommer er en mye brukt trommeslager i band og som studio- og sessionmusiker. Rune leverer utadvendt, spennende, samtidig "oldtime grooves", som samtidig lar bandet beholde et behagelig lydnivå.
CVen hans er imponerende, og inneholder bla. Ski- og Ett Fett Storband, Borderline, Bærum Big Band, Prime Time Orchestra, Maiken Kristiansen, Åge Sten Nilsen, Wenche Myhre, Øyvind Elgenes, Frode Thingnæs, Harald Heide Steen Jr., Ole Børud og Randy Johnston
Borgar Skoveng på bass er en bunnsolid musiker med omfattende, sjangerkryssende erfaring som fast bandmedlem, studio- og sessionmusiker, arrangør og medkomponist m.m. Blant de som har nytt godt av Borgars melodiøse tone og musikalske kompetanse er Stina Stenerud & her soul replacements, The men they couldn't shave, Frode Johansen og mange flere. Borgar har spilt på de fleste bluesklubber og -festivaler i Norge, og hans omdømme og melodiøse tonevalg har også gitt ham jobber i Sveits, Tyskland og Frankrike.

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Lørdag

  09.11.2024

  09.11.2024

  15:00

  18:00

  Krambua