Litteraturfest Røros: Kongerekka med Are Sende Olsen

Fredag 13. september kommer Are Sende Osen til Litteraturfest Røros for å fortelle høydepunkter fra suksess- podkasten Kongerekka.
Kongerekka er historia om alle de norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det- bokstavelig talt- slag i slag bortetter.
Dette er vår game of thrones- fra virkeligheten! Are Sende Osen forteller uhøytidelig, lett og underholdende, men det han sier stemmer.
Du kan få høre om hvilken konge som hadde de vakreste leggene, og at Olav Trygvasson hadde så gæli draget på damene. Vi møter sterke kvinneskikkelser, trolldom, og magi.  Du får høre at Oslos grunnlegger Harald Hardråde var en kronisk juksemaker, at Olav Kyrre var glad i å ta en øl og at Magnus Berrføtt underlig nok døde med støvlene på.  Hvor klein kan julefeiringa bli når familien er samla for første gang etter at du kidnappa din egen søster? Hvorfor dreiv selveste jomfru Maria og sladra om kongens sex- liv? Lyktes myndighetene med sin strategi om å ha flest mulig nærkontakter under Svartedauden? Hvilken konge starta korstog mot helskjegg? Hva gjør en konge når han får en isbjørn bursdags- gave? Hvilken konge avskaffa hunger games?
Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier!
Are Sende Osen er programleder, humorist og forfatter. Han  har jobba i NRK i en årrekke, og står bak suksesser som Are & Odin, På tro og Are, Normal galskap og Kongerekka. 

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Fredag

  13.09.2024

  13.09.2024

  20:00

  21:00

  Falkbergetsalen 314