Kurs i Good Clinical Practice (S)

Det arrangeres to GCP-kurs hvert semester, hvor det ene kurset har fokus på det som foregår hos hovedutprøver ved deltakende senter i en studie GCP (H) mens dette kurset har fokus på det som foregår hos sponsor ved det studiesenteret som studien utgår fra GCP (S).

Kursinnhold:
– Kurset dekker prosjektleder og sponsors ansvar i kliniske studier, med spesifikk fokus på legemiddelstudier. Sponsoroppgaver er bl.a. å skrive protokoll, korrespondere med myndigheter, utarbeide pasientinformasjon/samtykke. Sponsor er initiativtaker og ansvarlig for hele studien.
– Kurset skal sette prosjektleder og sponsor i stand til å planlegge og gjennomføre kliniske studier, og spesielt legemiddelstudier.
– Videre ønsker vi å gi alle typer studiemedarbeidere innsikt i oppgaver relatert til planlegging, koordinering og praktisk gjennomføring av kliniske studier.
– Tema som blir gjennomgått inkluderer blant annet protokollskriving, søknader om godkjenninger, risikovurderinger, DPIA, pasientrekruttering, datahåndteringsløsninger, og statistisk analyseplan.

Målgruppe:
Kurset retter seg mot forskere, prosjektledere, forskningsledere, stipendiater, leger, studiesykepleiere/koordinatorer og andre helsefaggrupper som ønsker å øke sin kompetanse innen planlegging og gjennomføring av kliniske legemiddelutprøvinger og andre kliniske studier/intervensjonsstudier.

Praktisk info:
Påmeldingsfrist 18.november kl 23.30.
Kursmateriell og Zoom-lenke vil bli sendt ut 1 uke i forkant av kurset.

Kursbevis vil bli sendt ut pr mail i etterkant.
Kurset gir studiepoeng dersom du melder deg opp via NTNU (frist 15.september).

NB! Følg med at du får en automatisk bekreftelsesmail om påmelding fra påmeldingssystemet rett etterpå. Hvis ikke du får det kan det være lurt å prøve en gang til.

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Onsdag

  27.11.2024

  27.11.2024

  09:00

  14:30

  Digitalt: Zoom