Ida Larmo og Trude Lorentzen

Trude Lorentzen og Ida Larmo kommer til Trondheim folkebibliotek og samtaler med ordstyrer Anne Dorte Lunås om prosessene med bøkene "Quislings koffert – I fotsporene til en forræder" (2022) og "Rigel – Urettens ekko" (2022).

TRUDE LORENTZEN er prisbelønnet journalist, podkastprodusent og forfatter, og jobber til daglig som gravejournalist i NRK. Hun er blant annet tildelt Den store journalistprisen, Fortellerprisen og NTBs språkpris. Tidligere har hun utgitt bøkene "E6 – en reise gjennom nordmenns liv" og "Mysteriet mamma", som hun ble Brageprisnominert for. Lorentzen satte lytterrekord i Norge med Quislings koffert, som ble kåret til Årets underholdningspodkast i 2022. Historien begynner med at Lorentzen får kjøpt landssvikeren Vidkun Quislings koffert, og boka er en medrivende detektivjakt gjennom tiden, med denne kofferten som utgangspunkt. Hvem var mannen som ville være Norges egen nazidiktator? Hva har denne kofferten sett? Kannibalisme, flerkoneri, til sammen elleve besøk hos Der Führer … Og hvem har båret videre på den tunge, brune bagasjen etter ham, helt frem til våre dager?
Quislings koffert er en uhyggelig aktuell fortelling om å foreta avgjørende valg i historiens veikryss.

IDA LARMO er en prisbelønnet norsk tegneserieskaper, illustratør og grafisk designer med base i Kabelvåg. Hun har blant annet hatt stripeseriene Spessielt i Frode Øverlis Rutetid, og Værbitt i Dagbladet, og skrevet og illustrert flere barnebøker. I 2019 utga hun den selvbiografiske tegneserieromanen "Bow and Arrow", og illustrerte boka "På gyngende grunn – en reise med Hurtigruta" av Ola Bremnes. I 2022 kom den dokumentariske grafiske romanen "Rigel – Urettens ekko", om den underkommuniserte og fortiede historien om Norges største skipskatastrofe. Britiske fly bombet høsten 1944 det tyske fangeskipet M/S «Rigel» og drepte 2500 mennesker. Larmo forteller den rystende historien om Rigel-katastrofen gjennom øynene til de overlevende krigsfangene Julian Oresjkin og Asbjørn Schultz.
"Rigel: Urettens ekko" har blitt tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for barn og unge og Brageprisen (sakprosa for barn og unge, åpen klasse) samt Pondusprisen i 2022.

Foto Trude Lorentzen: Agnete Brun
Foto Ida Larmo: Øivind Arvola

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Lørdag

  16.09.2023

  16.09.2023

  18:00

  19:00

  Trondheim folkebibliotek, Hovedbiblioteket