© Ida Jenshus

Ida Jenshus med band // Konsert

Ida Jenshus med band tar seg musikkturen innom Ungdommens Hus Røros, torsdag 30. mai kl. 20.00. Det er bare å glede seg til nok en magisk konsertaften!

I februar ga Ida ut sitt syvende studioalbum, «The Grip», til strålende kritikker. Bli med og opplev den triple Spellemann-vinneren og hennes fremragende band i den perfekte musikkmiksen av rock, pop og country.

Gratis for alle under 18 år og 200 kroner for voksen.

Hør på nyskiva her:
https://open.spotify.com/album/5KbvCTdLWOrPwDwNCb2V8v?si=-FjgaG30SB-SSqlcuW9eBg

——-

Ida Jenshus:

Etter at hun vant NRKSs talentkonkurranse «Lyden av lørdag» i 2007 skjøt karrieren til Ida Jenshus fart, og hennes første album «Color of the Sun» som kom året etter fikk Spellemannprisen for beste countryalbum. To år senere kom «No Guarantees», som vitnet om en raskt modnende singer/songwriter, og Spellemann nummer to var sikret.

Ida etablerte seg raskt som en av Norges ledende countryartister, og ble invitert til å varme opp for Eagles da de opptrådte på Norwegian Wood i 2011. Da hun vant sin tredje Spellemann på rad for sitt tredje album «Someone to Love» fra 2012 ble hun den første norske soloartisten til å gjennomføre et slikt prismessig hat-trick noensinne. Med denne platen beveget hun seg også lengre ut i pop/rock-territorium og utviklet det karakteristiske soundet hun er kjent for i dag, og viste samtidig at hun er en alt annet enn forutsigbar artist.
Høsten 2013 jobbet Ida sammen med store amerikanske navn og låtskrivere, og blomstret virkelig som låtskriver. Singelen «Shallow River» ble møtt med strålende kritikker, og havnet på flere årsbestelister. EPen «Let It G0» som kom i kjølvannet av singlen var såpass sjangeroverskridende at hun denne gangen ble spellemann-nominert i kategorien «Årets Popsolist».

Hennes fjerde fullengder «Starting Over Again» ble sluppet i mars 2015 til regelrett trampeklapp fra et enstemmig anmelderkorps, og ble fulgt opp av «Starting Over Again Tour 2015», samt en sommerturné som inkluderte festivaler over hele landet. Det femte albumet «Two Worlds» ble utgitt i 2017, og var et resultat av at Ida en periode oppholdt seg i Nashville, og turnerte med låtskriverlegenden JD Souther, kjent for sitt arbeid med superstjerner som Linda Ronstadt og Eagles. Albumet fikk strålende kritikker, og ble fulgt av en tilsynelatende endeløs turné rundt i Norge.

På sitt sjette album «From This Day On» som ble sluppet i 2019, avslørte Ida en gang for alle sin kjærlighet til tidløs popmusikk som ABBA og Fleetwood Mac, samtidig som hun bevarte countryrøttene sine. Platen inneholdt strålende popsingler som «Love You A Little Less», «Heartland» og «Over Before You Started» og overrasket både fans og kritikere som nok en gang repliserte med ekstatiske anmeldelser.

Nylig slapp Ida singelen «Suppression», og albumet «The Grip» ble utgitt 23. februar. Så her kan vi se fram til en god blanding av tidligere låter og helt nytt materiell!

https://idajenshus.no
https://www.facebook.com/IdaJenshusMusic

  Type
  Pris
  Kommentar
  Voksen200,00 Billetter
  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Torsdag

  30.05.2024

  30.05.2024

  20:00

  22:00

  ---