Få bill 8. mars: Odd René med Soul City storband på Tapperiet

### Stjernekamp vinner 2023! Vi gratulerer Odd René Andersen, som tar med seg Soul City big band og kommer til Tapperiet 8. mars 2024!

*Supportartist annonseres senere*

Odd René Andersen er udiskutabelt en av Norges absolutt beste vokalister. Fredag 8. mars inntar han Tapperiet i Trondheim. 10 kvinner og menn på scenen borger for fullt trøkk og soul av ypperste kvalitet.

De som har fulgt med på Odd Renés karriere før Stjernekamp-konkurransen på NRK, kjenner ham kanskje som frontfigur for bandet Dream Police, eller som flittig benyttet solist med storband, kor og orkestre over hele landet. Han har også flere legendariske TV-opptredener på samvittigheten – ikke minst i programserien Beat for Beat, og altså i Stjernekamp høsten 2023.

Han var en av EMIs storsatsinger på midten av 90-tallet. To soloalbum, «Break of dawn» og «Good company» fra 1995 og 1996, ga ham solid salg og flere radiohiter, og sikret ham oppdrag som support act for storheter som Tina Turner, Joe Cocker og John Hiatt. Odd René var også spesielt utvalgt korist for Paul McCartney under fredspriskonserten i Oslo Spektrum i 2001.

**My Motown**
I 2012 begynte han å gå katalogen til plateselskapet Tamla Motown etter i sømmene, og la grunnlaget for ti år med utsolgte show på Båthuset Scene i Fredrikstad. Her leverte han stilsikre, personlige versjoner av musikk fra både Motown-katalogen, og etter hvert hele den amerikanske soultradisjonen. Det betyr blant annet gospel-og-blues-soul av gudfar Ray Charles, James Browns soulfunk, og udødelige klassikere fra artister som Stevie Wonder, Marvin Gaye og Michael Jackson.

**Soul City**
Ved siden av jobbene på hjemmebane i Fredrikstad, har Odd René de siste årene delt soulfesten flittig med kulturhus, festivaler og konsertsteder over hele landet. Helt siden starten i 2012 har han hatt med seg bandet Soul City, som etter mange års tjeneste framstår som et av Norges heteste og mest rutinerte soulband. Festivalscene eller liten bluesklubb – dette bandet, og denne sangeren, gir alltid jernet og sørger for uforglemmelige musikalske øyeblikk!

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Fredag

  08.03.2024

  08.03.2024

  19:00

  23:00

  Tapperiet paa Dahls