Få bill 24. mai: Vømmøl Spellmannslag+Vømlingan, 50år jubileum på Tapperiet

### VØMMØL Spellmannslag 50 år! Jubileumsfest på Tapperiet 24. mai 2024.
VØMLINGAN spiller etter at gamlekara er ferdige for å fullføre festkvelden.

Vømmøl Spellmannslag gjenoppstår tidsnok til å feire 50 årsjubileum, og i Trondheim blir det storslagen Vømmøl(jubileums)fest på Tapperiet paa Dahls fredag 24 MAI.

Vømmøl har blitt et begrep og et eget univers, synonymt med fengende folk/rock-viser med en stor gjennomslagskraft og et sterkt engasjement i kampen mot urett og undertrykking, og Vømmøl står like sterkt den dag i dag 50 år etter.

Vømmøl kommune i Vømmøldalen lever sitt liv i Hans Rotmo sin imaginære verden, og alle unge, middelaldrende og gamle fans lytter og lever seg inn i Vømmøldalen, og i Hans' sine levende skildringer.
Vømmøl sangene er en del av Trøndelags frodige festkultur, og vil aldri gi slipp på den trønderske lytter, ja til og med mange skaptrøndere lytter til Vømmøllåtene.
Stadig nye fans kommer til, og det arrangeres Vømmølfester.

Mannen bak alle sangene, Hans Rotmo, mener at mye av grunnen til at Vømmøl har overlevd, er den bevisste bruken av humor. Som han selv sier: «Vømmøl gir folk kraft til å kjempe, kjempe med humør.»
Det blir gjenhør med gamle klassikere som Høvlerivisa, Førarkortet, Itjnå som kjem tå seg sjøl, Hammarfossens Brus og Fjøsvisa og mange flere. Men også nye viser fra det nye albumet «Vømmøl Kommune» som slippes i Mai 2024 – alt i velkjent vømmølstil.
Det blir lurk, det blir fart og det blir mye godt humør.

Historien viser at Vømmøl var blant landets mest populære band midt på 70 tallet, og gikk til nr 1 på VG lista så sent som i 1996, med samlealbumet «Vømmølmusikken», som innholdt bandets mest populære fra de tre først platene.
Nå kommer det nytt albumet godt timet til jubileumsfeiring – «Vømmøl kommune» slippes i MAI.

Vømmøl starter sin egen fest denne fredag, mens de mye yngre «Vømlingan» for æren av å være gjester denne kvelden, og spiller opp etter gudfedrene i Vømmøl er gått av scenen.

Det blir en storslagen VØMMØLFÆST på Tapperiet fredag 24 mai, med Vømmøl Spellmannslag og Vømlingan.

Bandet Vømlingan starta opp før¬juls¬vinteren 1992 på oppfordring fra Hans Rotmo for å videre¬føre tradi¬sjonen fra Vømmøl Spelmanns¬lag, noe de etter sigende klarte, blant annet ifølge Trivial Pursuit®-redak¬sjonen. Rotmo skrev sanger til Vømlingans platedebut Vømmøllokken i 1994 på plateselskapet Norske Gram, en av Norges mestselgende singler det året. Vømlingan markerte utgivelsen med å holde konsert foran 25.000 mennesker på Youngstorget i Oslo samme år.

Et album med egenproduserte sanger ble utgitt i 1997 på Universal Music. I denne perioden på flere år drev Vømlingan utstrakt turnevirksomhet, ikke bare i Midt-Norge, men i store deler av landet.

Etter et lite hvileskjær rundt 2000-tallet, kom bandet tilbake med EP-en Vømmølspelet i 2004, utgitt på eget plateselskap, og med både egne sanger og sanger fra Hans Rotmo. Det ble nye turneer, og igjen et samarbeid med Hans Rotmo om det som skulle bli «den fjerde vømmølplata». I et intervju med Adressa i 2006 bekreftet Hans Rotmo at han hadde skrevet over 30 nye vømmøl-låter til en ny vømmølplate, og et utvalg av disse låtene ble utgitt av Vømlingan som albumet Vømmølminner i 2007. Resultatet av samarbeidet ble av Trønderavisa kalt «kanskje den beste vømmølplata», og Vømlingan turnerte aktivt, og hadde også med seg Hans Rotmo på noen av sine konserter, på Storåsfestivalen, UKA i Trondheim og klubbscenen Betong i Oslo.

Vømlingans siste album «No e festen i gang» ble utgitt i 2014, og satte et punktum for bandets plateinnspillinger og turnevirksomhet. Men da Vømmøl Spelmannslag skulle feire 50 års-jubileum og Hans Rotmo inviterer til gjenforeningskonsert, så er Vømlingan en selvsagt del av feiringen. Vømlingan gjenforenes over 30 år etter oppstarten for å feire sammen med grunnleggeren av vømmøluniverset.

**Viktig info:**
Stående konsert, det er sitteplasser i baren i tilstøtende lokale.
Aldersgrense 18 år.
Dørene åpner 19:00 – Konsertstart 20:00

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Fredag

  24.05.2024

  24.05.2024

  19:00

  23:00

  Tapperiet paa Dahls