Duo Martin Follstad og Olav Kjernemoen. Plateslepp i Koia.

Follstad/ Kjernmoen lansere sitt første album, MALENA, på Melovitten plateselskap. Som en del av slippturnen er disse karene storfornøyd med å få avholde sjølve plateslippkonserten i Hagakoia på Røros.
Follstad/ Kjernmoen er to av de fremste representantene for folkemusikktradisjonen i Nord- Østerdalen. De vil på denne konserten presentere en slåttetradisjon som for mange hittil er ukjent. Alvdalsspringleken er særegen, og flere av lekene har ikke møtt publikum på nærmere 150 år. De har hentet fram slåtter ifra flere gamle spelemenn, men hovedsakelig ifra storspellemannen ''Malena- Knut'' (1843-1928) som regnes som den mest fremtredende spellemannen i Alvdal rundt århundreskiftet.
MALENA ble spilt inn i den gamle Østerdalsstua på gården Berget Mellem og Søndre i Alvdal i september 2023 med Bjørn Kåre Odde som produsent. I tillegg til gammelt slåttemateriale har karene også dristet seg til å ta med noe egenprodusert materiale. Er du riktig heldig er det en sjans for at du får hørt flere instrumenter denne kvelden…kanskje en banjo?

Martin Follstad- fele
Olav Kjernmoen- fele

DØRENE ÅPNES KL 18:30

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Fredag

  23.02.2024

  23.02.2024

  19:00

  20:30

  Hagakoia