Bekkenkurset: Mykhet & Styrke – EKSTRAKURS

Velkommen til Bekkenkurset: Mykhet & Styrke (Nivå 1)

Kjenner du deg igjen i disse plagene?

Smerte eller spenninger i bekkenbunn/underliv, Inkontinens (lekkasje), Nedpress/fremfall/underlivsprolaps, Diastase (delte magemuskler), Ryggsmerter, Navle/lyskebrokk, Prostataplager

Bekkenet er en av de mest sentrale områdene i kroppen.
Det fungerer som både støtte, beskyttelse og kraftsenter for bevegelse. I tillegg huser området en evne til dyp ro, tilstedeværelse, kreativitet og nærende seksualitet. Bekkenet kan være et kraftfullt, men også sårbart område, knyttet til både nytelse og lidelse.

Hverdagslige belastninger som bæring, ståing og løfting samt graviditet og fødsel kan føre til problemer. Det samme gjelder psykisk/emosjonell belastning som stress, traumer og overgrep.
Kurset passer for deg som: Ønsker en sunn og funksjonell bekkenbunn, Trenger å frigjøre spenninger i bekken, korsrygg og underliv, Opplever utfordringer etter svangerskap/fødsel, Vil gjenskape bedre kontakt med egen fysiske kropp og indre kropp.
På Bekkenkurset: Mykhet & Styrke (Nivå 1) vil vi omfavne alle disse aspektene med et helhetlig perspektiv. I dette kurset har vi fokus på mykhet og styrke gjennom to ulike tilnærminger:

HYPOPRESSIV TRENING (oppstart)
Vi bruker spesialiserte pusteteknikker og holdningsøvelser for å koble på støttemuskulaturen.
Metoden trener opp kjerne og bekkenbunn, slik at du kan få en bekkenbunn som er myk og avslappet når det trengs. Og aktiv og sterk når det trengs.

Metoden ble først kjent som opptrening etter graviditet og fødsel i Frankrike rundt 1980. I dag brukes den over hele verden for alle mennesker i ulike aldre og livsfaser, inkludert idrettsutøvere.

Vi går gjennom teori og grunnstillinger først, deretter justering dagen etter.

YOGA FOR BEKKENBUNN
Du blir veiledet gjennom ulike former for visualisering, pusteøvelser og meditasjon. Målet er at du klarer å få kontakt med den indre kroppen, slik at spenninger kan avta gradvis. Det blir fokus på å gi slipp på spenninger og blokkeringer knyttet til bekken/underliv. Øvelsene er relativt skånsomme.

LØRDAG
10.00-11.00: Oppmøte; Presentasjon av innhold; "Intuning"
11.00-12.00: Øvelse: Tilstedeværelse – Visualisering
12.00-13.00: Lunsj
13.00-16.00: Introduksjon i Hypopressiv Trening
16.00-17.00: Oppsummering: Deling & Spørsmål; "Outtuning"

SØNDAG
10.00-11.00: Oppmøte: Guidet meditasjon
11.00.12.00: Yoga for bekkenbunn
12.00-13.00: Lunsj
13.00-14.30: Hypopressiv Trening forts.
14.30-15.30: Oppsummering; Deling & Spørsmål; "Outtuning"

MARTE EKREM – Sexolog & Tantracoach
Gjennom coaching, massasje og yoga hjelper Marte mennesker med å få kontakt med deres iboende livskraft og indre rikdom. Martes væremåte, brede visdom og søken etter sannhet skaper et rom for tilheling.

ANDREAS DØNÅSEN – Fysioterapeut & Livsstilsveileder
Andreas hjelper folk med smerter, utmattelse, stress, fordøyelse og bekkenplager ved hjelp av behandling, veiledning og kurs. Han har 10 års erfaring som terapeut med egen praksis. I 2023 ble han sertifisert (Nivå 3) i Hypopressiv Trening, en metode for kjerne og bekkenbunnstrening. Han holder regelmessige foredrag og kurs innen tema fordøyelse, tarmhelse, stress, pust og bevegelse. Som person er han evig nysgjerrig på mennesker og miljø. Han henter gjerne mat rett fra naturen, og er opptatt av økologisk dyrking, permakultur og filosofi.

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Lørdag

  29.06.2024

  30.06.2024

  10:00

  15:30

  Tantrasexologen v/Dampsaga Kulturhus
  Tantrasexologen v/Dampsaga Kulturhus