Ayesha Wolasmal – Tusen dager med Taliban

AYESHA WOLASMAL – TUSEN DAGER MED TALIBAN
Beretninger fra et fedreland i fritt fall

Forlaget om boken:
Da Taliban erobret Kabul i august 2021, forlot verden Afghanistan. Ayesha Wolasmal ble igjen. Gjennom unik tilgang til Taliban-ledere og mennesker i hele landet forteller hun hva som skjedde etter at
verdens oppmerksomhet forsvant.

Fra stua på Grünerløkka i Oslo kjempet faren til Ayesha Wolasmal for sitt hjemland som avisredaktør. Selv har hun i hele sitt voksne liv reist inn og ut av Afghanistan som diplomat, hjelpearbeider, journalist og ansatt i forsvaret.
Etter at Taliban igjen tok kontroll over fedrelandet, har hun fortsatt å reise inn i Afghanistan for å jobbe for et folk som er fanget mellom Taliban og Vesten.
Tusen dager med Taliban er en innsideberetning om tusen dramatiske dager i Afghanistans historie, tjue år med naive forsøk på å skape fred og utvikling utenfra og et helt liv med føtter og hjerte i to land.

AYESHA WOLASMAL har siden 2019 jobbet med kvinnehelse og vaksiner i Afghanistan. Hun har tidligere jobbet for Norges militære styrker og den norske ambassaden i landet. Hun har en mastergrad i terrorisme og radikalisering fra King's College i London.

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Torsdag

  30.05.2024

  30.05.2024

  19:00

  20:30

  Trondheim folkebibliotek, Hovedbiblioteket