Are – Kongerekka på Vatn bistro

Lørdag 20 juli 2024 kommer Are Sende Osen til Åsen og Vatn Bistro for å fortelle høydepunkter i fra podkastserien kongerekka som tar for seg ALLE de norske kongene
Serien begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det- bokstavelig talt- slag i slag bortetter. 1200 år, 67 konger og 43 episoder seinere slutter det med det kongehuset vi har i dag.
Kongerekka er blitt utrolig godt mottatt og har nå over 5,5 millioner nedlastinger. Det har også blitt 3 bøker basert på serien som har fått gode anmeldelser. Osen har holdt foredrag om kongerekka på biblioteker, kulturhus, skoler, eldrehjem, vikingfestivaler, middelalder festivaler, kulturnetter, Stiklestad, Stortinget og slottet.
Det vil komme mange historier ifra området rundt Vatn og Åsen. Vi er jo i nærheten av Stjørdalen hvor Sigurd Ladejarl lå og sov trygt og godt, trodde han, da Gunnhild sønnene tente på huset han sov i. 5 mil nordover har vi Mære i Sparbu. Der ble Håkon den gode tvunget til å spise hestelever og høvdingen Jarnskjegge drept 50 år seinere. Midt imellom er Stiklestad hvor røverkongen Olav Digre ble drept med øks og sverd og spyd snaut 50 år etter det igjen.
Det er nå vikinghistoria ifra nabolaget, bokstavelig talt.
Are Sende Osen forteller uhøytidelig, lett og underholdende, men det han sier stemmer. Kongerekka er vår game of thrones- fra virkeligheten! For historia om de norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag- bare ikke riktig så mange drager.
Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier!
Osen har med noen bøker i kofferten så etter foredraget blir det boksalg og signering av bøkene som tar utgangspunkt i podkasten.

Fram til klokka 20:00 blir det servert mat i bistroen. Bordbestilling via Facebook

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Lørdag

  20.07.2024

  21.07.2024

  21:00

  00:30

  Vatn bistro
  Vatn bistro