24. mai: Vømmøl Spellmannslag 50år jubileumsfest på Tapperiet

### VØMMØL Spellmannslag 50 år! Jubileumsfest på Tapperiet 24. mai 2024.
VØMLINGAN spiller etter at gamlekara er ferdige for å fullføre festkvelden.

Vømmøl Spellmannslag gjenoppstår tidsnok til å feire 50 årsjubileum, og i Trondheim blir det storslagen Vømmøl(jubileums)fest på Tapperiet paa Dahls fredag 24 MAI.

Vømmøl har blitt et begrep og et eget univers, synonymt med fengende folk/rock-viser med en stor gjennomslagskraft og et sterkt engasjement i kampen mot urett og undertrykking, og Vømmøl står like sterkt den dag i dag 50 år etter.

Vømmøl kommune i Vømmøldalen lever sitt liv i Hans Rotmo sin imaginære verden, og alle unge, middelaldrende og gamle fans lytter og lever seg inn i Vømmøldalen, og i Hans' sine levende skildringer.
Vømmøl sangene er en del av Trøndelags frodige festkultur, og vil aldri gi slipp på den trønderske lytter, ja til og med mange skaptrøndere lytter til Vømmøllåtene.
Stadig nye fans kommer til, og det arrangeres Vømmølfester.

Mannen bak alle sangene, Hans Rotmo, mener at mye av grunnen til at Vømmøl har overlevd, er den bevisste bruken av humor. Som han selv sier: «Vømmøl gir folk kraft til å kjempe, kjempe med humør.»
Det blir gjenhør med gamle klassikere som Høvlerivisa, Førarkortet, Itjnå som kjem tå seg sjøl, Hammarfossens Brus og Fjøsvisa og mange flere. Men også nye viser fra det nye albumet «Vømmøl Kommune» som slippes i Mai 2024 – alt i velkjent vømmølstil.
Det blir lurk, det blir fart og det blir mye godt humør.

Historien viser at Vømmøl var blant landets mest populære band midt på 70 tallet, og gikk til nr 1 på VG lista så sent som i 1996, med samlealbumet «Vømmølmusikken», som innholdt bandets mest populære fra de tre først platene.
Nå kommer det nytt albumet godt timet til jubileumsfeiring – «Vømmøl kommune» slippes i MAI.

Vømmøl starter sin egen fest denne fredag, mens de mye yngre «Vømlingan» for æren av å være gjester denne kvelden, og spiller opp etter gudfedrene i Vømmøl er gått asv scenen.
Vømlingan Ble starta i 1992 for å videreføre arven etter populære Vømmøl Spellmannslag, og ble etter hvert nesten like populære som Vømmøl en gang var.
De ga ut en EP produsert av Åge, dretter kom det tre album med ujevne mellomrom, og det andre albumet til Vømlingan inneholdt nyskrevet materieale av Hans Rotmo, og ble produsert av Åge Aleksandersen og Lars Lien.

Det blir en storslagen VØMMØLFÆST på Tapperiet fredag 24 mai, med Vømmøl Spellmannslag og Vømlingan.

**Viktig info:**
Stående konsert, det er sitteplasser i baren i tilstøtende lokale. Dørene åpner 19:00 – Konsertstart 20:00

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Fredag

  24.05.2024

  24.05.2024

  19:00

  23:00

  Tapperiet på Dahls