13.9.2023 VinPuls-kveld med Gabriëlskloof (Sør-Afrika)

VinPuls starter høstsesongen 2023 sterkt med besøk av den anerkjente sør-afrikanske vinmakeren Peter-Alan Finlayson onsdag 13. september.

Finlayson vil presentere vinhuset Gabriëlskloof og servere seks viner, tre hvite og tre røde fra denne kvalitetsprodusenten. For billettprisen på denne VinPuls-kvelden (inkl. billettgebyret) får du både Finlaysons presentasjon og innføring i de seks vinene samt servert en hovedrett fra kjøkkensjefen ved Quality Hotel Prinsen.

Gabriëlskloof, som holder til i Bot River (en del av Walker Bay) ble stiftet i 2001 av Bernhard Heyns. I dag driftes eiendommen av datteren Nicolene og mannen Peter-Allan Finlayson. Peter-Allan er også personen bak de svært anerkjente og ettertraktede lanseringene fra Crystallum Wines.

Vinene hos Gabriëlskloof har hatt et stort kvalitetsløft siden 2016 da Peter-Allan overtok som vinmaker. Bruk av nye eikefat og unødvendige tilsetningsstoffer er det slutt på.

Gabriëlskloof ligger i Bot River-dalen mellom to fjellkjeder; Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 km fra Atlanterhavet i luftlinje, og vinmarkene drar nytte av den konstante avkjølende maritime havbrisen. Totalt er det plantet 12 druesorter på eiendommen, spredt på en rekke ulike jordsmonn.

På de høyestliggende og mest vindfulle blokkene rundt selve vingården, dyrkes sauvignon blanc. I de mer steinete, lavtliggende vinmarkene i den nordvendte skråningen, er det dyrket syrah på skifer og sandstein.

Gabriëlskloof er i dag blant annet medlem av jordbruksprogrammet til WWF, hvor de forplikter seg til biologisk mangfoldig jordbrukspraksis, bevaring av naturområder og kontinuerlig forbedring av vann- & energieffektiviteten. Vineriet er sertifisert sosialt, etisk ansvarlig.

Dette er vinene som blir presentert og som du får smake sammen med Peter-Allan Finlayson:

Gabriëlskloof Amphora Sauvignon Blanc (kr. 279,90)
Gabriëlskloof Elodie Chenin Blanc (kr. 369,90)
Gabriëlskloof Magdalena Semillon (kr. 369,90)
Gabriëlskloof Whole Bunch Syrah (kr. 269,90)
Gabriëlskloof Cabernet Franc (pris ikke fastsatt ennå)
+ pluss en Syrah-vin som blir lansert i Norge i september.

Velkommen til VinPuls-kveld med Gabrielskloof!

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Onsdag

  13.09.2023

  13.09.2023

  19:00

  21:30

  Quality Hotel Prinsen