© Steinkjer Kommunsekoger - Ogndalsbruket

Vandrevennlige Innherred

Innherred, 1 time nord for Trondheim, har vakker natur og gode turmuligheter. Hva med å tilbringe noen dager med vandring og hvile ved innfallsporten til Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark?

Mokk Gård er et fantastisk utgangspunkt for turer i Skjækra. Velg mellom dagsturer og turer med overnatting i utleiehytter i fjellet. Fra gårdsplassen kan dere gå rett ut på flere merka stier egnet for både korte og lange turer. En tur til Norges Geografiske Midtpunkt er nesten obligatorisk.

I tillegg må du få med deg en av Trøndelags mest spektakulære naturopplevelser; grottevandring 70 meter under bakken.

Pris fra kr 1699,- pr person i dobbeltrom
Prisen inkl 2 overnattinger, frokost, én middag og turkart over Skjækra

TURFORSLAG:
Gruvfjellet

4 km t/r , Medium
Turen til Gruvfjellet starter på gårdstunet og er på ca. 4 km. Turmålet er de gamle koppergruvene fra 1700- tallet. Fra gruvene fortsetter stien videre innover snaufjellet mot Skjækervatnet og utleiehytta Skjækerosstu.
Rutebeskrivelse og zoombar kart på ut.no 

Norges Geografiske Midtpunkt
19 km, Krevende
Turen følger svillesti gjennom et fantastisk fjell- og myrlandskap innover mot Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark. Skyss er mulig Turen kan gås fra Mokk gård, da er turen noe lengre; 26 kilometer.
Rutebeskrivelse og zoombar kart på ut.no 

Skjækerhatten 1139 Moh
36,1 km, Krevende
Skjækerhatten er en krevende topptur i Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark. Turen krever to overnattinger i terrenget (før og etter bestigningen). Steinkjer Kommuneskogers hytte Lågvassbu er det perfekte utgangspunkt for topptur.
Rutebeskrivese og zoombar kart på ut.no 

For mer informasjon og booking, fyll ut dette skjemaet

 • Avstand
  • Flyplass
  • Tog
 • Prisnivå
  • Pris fra
 • Spesial
  • Booking