© Marius Rua

Vandreturer i Oppdal

NÅR ØYEBLIKKENE TELLER

Tiden strekker sjeldent til. Utålmodig legger vi planer for sommeren. Vi skal rekke så mye. I Oppdal står ikke tiden stille, men du kan fylle hvert øyeblikk med unike fjellopplevelser. Disse gir minner som forlenger den gode sommerfølelsen.

Du besøker selvfølgelig ikke Oppdal dersom du ønsker late feriedager på ei solseng. Er du den som derimot vil bruke tiden din i naturen, oppdager du raskt at Oppdal byr på et stort mangfold av utendørsaktiviteter. De gjestfrie oppdalsfjella som strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord – har et stinett i verdensklasse som gir uforglemmelige opplevelser. Om du er en eventyrer, en barnefamilie, en livsnyter eller en pensjonist.

Majestetiske Dovrefjell

I sør rager Snøhetta-massivet og til tross for sine 2286 moh., besøker flere tusen Stortoppen i løpet av sommeren. En liten tur? Besøk monumentet Viewpoint Snøhetta for en magisk fjellstemning. Kanskje får du se kongen av Dovrefjell – moskusen.

Trollenes fjellheim

Trollheimen er ei lekegrind med vennlige fjell som rager opp mot 1800 moh. En av Norges mest populære turer ligger her, Trekanten. Opplev en storslått og variert natur mellom Jøldalshytta, Trollheimshytta og Gjevilvasshytta. Du trenger heller ikke gå langt for de beste opplevelsene. Uansett tur – endorfinene henger løst i lufta i dette lykkelandet. Bonus sommers tid er bading på sandstranda Rauøra i Gjevilvassdalen, mer eksotisk får du det ikke. Besøk også Barnas Naturverden, et helt eget univers for turglade barn!

Frihet

Løping i fjellet er en slags modernisering av den tradisjonelle fjellturen. Bytt ut tredemølla, asfalten eller grusveien – til myke stier av naturens egne elementer. Her finnes distanser og terreng som passer din kondisjon. Fjellheimen ligger lett tilgjengelig, du kommer raskt og enkelt over skoggrensa. Samtidig er terrenget vennlig med store områder som er løpbare. Oppdal har store fjellmassiv, uten kvasse tinder og bratte egger. Vide vidder og rause fjelltopper bidrar til helt fantastiske opplevelser. Fjelløping gir deg frihet.

For mer informasjon om vandreturer på Oppdal se her

  • Avstand
    • Med bil
    • Tog