© Visit Innherred

Sykkelturforslag på Innherred

Det er mange spennende sykkelturer på Innherred. Lite stigning og lite trafikk gjør området godt egnet til sykkelferie for hele familien!

Rundtur fra Steinkjer sentrum – Henning rundt
Middels – ca 25 km
Turen kan med fordel startes i sentrum av byen.
Langs ruta ligger Bunadburet på Bjerkem, Oftenåsen utfartsområde, Solheim Rideleir, Hornemannshølen badested, Brandseggfossen og Brandsegg trøndermorene, gravhauger.
Les rutebeskrivelse og se kart for rundtur fra Steinkjer

Leksdalsvatnet rundt
Krevende – ca 75 km
Turen rundt Leksdalsvatnet kan sykles som en tur, eller den kan sykles som to-tre separate turer. Start turen på turistkontoret hvor det er gratis parkering, utleie av sykler, salg av kart og turveiledning.
Les rutebeskrivelse og se kart for Leksdalsvatnet rundt

Ytterøya rundt på sykkel
Enkel – ca 27 km
Ytterøya er kjent som Trondheimsfjordens perle og har en rik historie. Lei sykkel på turistkontoret og start turen med ferga fra Levanger sentrum. Turen passer godt for voksne og barn. Veien er ikke veldig bred, men trafikken er liten. Du sykler langs velpleide gårder, dyr som beiter og alltid en flott usikt mot fjorden og fastlandet.
Les rutebeskrivelse og se kart for Ytterøya rundt

Sykkeltur i Straumen
Enkel – ca 7 km
Flott liten sykkeltur i Straumen og omlandet som virkelig byr på det beste av Trøndersk kulturlandskap. Ta en avstikker til Øyna og nyt utsikten!
Les mer om sykling i Straumen og se kart

Borgenfjorden rundt
Enkel – ca 32 km
Flott sykkeltur på 30 km rundt Borgenfjorden i Inderøy/Steinkjer. Ruta slynger seg mellom trønderske gårder og vakkert kulturlandskap, og passerer blant annet Mære kirke, Gjørv Gård, og Gulburet.
Les mer om sykling rundt Borgenfjorden og kart

Fra Steinkjer til Stiklestad via Den Gyldne Omvei
Middels – ca 70 km
Opplev Den Gyldne Omvei og norgeshistorien fra sykkelsetet. Bruk noen timer eller tre dager på å oppleve trøndersk mat, natur og historie. Bli kjent med Olav Den Hellige og nyt smaken av spennende kortreist mat.
Les mer om sykkelturen fra Steinkjer til Stiklestad