© Steinkjer Kulturhus

Steinkjer Kulturhus

– Der alle hører hjemme

Steinkjer Kulturhus er et kulturelt samlingspunkt med gode oppleveser, på tvers av generasjoner i Steinkjer sentrum.
Her kan du oppleve spennende forestillinger og utstillinger, innovativ kulturformidling i multimediarommet "Steinkaret", topp moderne kino, kunstrommene Jakob og Telegrafen og Egge Museums utstillingsrom HEIM. 

Bibliotek over 3 etasjer
1. etasje: Barn- og ungdomsavdelingen med gamingsoner, sittegrupper og eget amfi med variert program.
2. etasje: rom for fordypning, inkludert møterom, studierom og flere arbeids- og sittesoner. Her er også Folkeverkstedet – en kreativ møteplass med gratis tilgang til symaskin, 3D-printer og mer.
3. etasje: Bibliotekets mesanin, kalt Utsikten, med studieplasser og mulighet for mindre arrangementer.

Steinkjer Kino  – 4 saler og 3 unike sal-konsepter!
Med siste teknologi gir Steinkjer Kino deg den ultimate kino-opplevelsen. Her finner du alt du trenger for å nyte nyeste filmer med komfort. Ta med vennene dine og opplev den beste filmopplevelsen!

Kunstrom Jakob
Kunstrom Jakob, lokalisert i det nye Steinkjer kulturhuset, presenterer skiftende utstillinger som både kaster lys på arven etter Jakob Weidemann og fungerer som et levende rom for nasjonal og lokal samtidskunst. Driftet av Nils Aas Kunstverksted, en del av Museene Arven, i samarbeid med Steinkjer kommune.

Telegrafen
​​​​Telegrafen er et galleri med skiftende utstillinger av moderne samtidskunst og lokale kunstnere. Utforsk vandreutstillinger og egenproduserte utstillinger med varierte kunstformer som foto, maleri, skulptur, videokunst, grafikk, tekstil og tegning. Galleriet arrangerer ca. 8-10 utstillinger årlig.
Telegrafen kan også brukes til andre arrangement som bokbad, foredrag og mindre konserter.

HEIM – arkeologisk gjenstander
HEIM er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Steinkjer kommune og Museene Arven ved Egge museum. 
Steinkjer og Innherred har rike arkeologiske funn, men i dag må man forlate regionen for å oppleve dem. Med HEIM skapes en unik arena for arkeologisk materiale i Steinkjer kulturhus. I byens nye storstue kommer fortidsfunn endelig hjem for å møte dagens innbyggere og besøkende.

Steinkaret – Konsert- og opplevelsesrom 
​​​​Steinkaret er det første omsluttende opplevelsesrommet i sitt slag i Norge, og her kan du oppleve fire unike arrangementer i Steinkaret til faste tider: "Jakob og Neikob-land" av Kari Stai og ablemagic, "BYEN" av Magne Rygh og ablemagic, "Bloddråpetrall" av Pekka Stokke inspirert av Jakob Weidemann, og "Hilmar i Steinkaret" av ablemagic, samt Hilmarfestivalen.

Petite Famille: bakeri og kafe
Husets kafé og bakeri finner du i Foajén i hovedetasjen. Her kan du velge blant lekre lunsjretter og kaker, samt kjøpe med deg hjem bakerivarer fra hyllene.

Se vår hjemmeside for oppdaterte åpningstider.

Du finner Steinkjer Kulturhus  i kulturkvartalet i hjertet av Steinkjer sentrum med Steinkjer kirke og Samfunnshuset som nærmeste nabo