© Nidarosdomen/NDR

Nidarosdomens julebutikk

Velkommen til en rolig julehandel i historiske omgivelser! 

I Nidarosdomens julebutikk finner du den unike julegaven. Flere av produktene som selges i butikken produsert av håndverkerne som til daglig jobber med restaurering av Nidarosdomen. I tillegg finner du blant annet pilegrimspakker og historiske bøker.  

Dersom du heller ønsker å ta julehandelen fra sofaen, kan du selvfølgelig gjøre det også. Besøk Nidarosdomens nettbutikk her.

 

Nidarosdomens julekrybbe

Joseph Carterer er kunstneren bak Nidarosdomens julekrybbe, som ble laget i 2015. Den gangen bestod den av Maria, Josef og Jesus-barnet, men det har kommet til én ny figur hvert år. I år består julekrybben derfor av Maria, Josef, Jesus-barnet, engel, hyrde og to hellige konger. Den tredje kongen vil komme for salg før jul 2020, og figurene kan kjøpes enkeltvis eller samlet.

Til daglig jobber Joseph Carterer med dokumentasjon og restaurering av Nidarosdomen. Figurene i krybben er først modellert i leire og deretter støpt i gips. Joseph har gitt figurene et gotisk uttrykk for å skape en stilmessig tilhørighet til Nidarosdomen. Spesielt har han latt seg inspirere av de langstrakte skulpturene på Nidarosdomens vestfront.

I desember vil julekrybben stå utstilt i Nidarosdomen til glede for alle besøkende i adventstiden.

Les mer om Nidarosdomens julekrybbe her.