Langrenn i Oppdal

I historisk perspektiv har det aldri skjedd at oppdalingene ikke har hatt skiføre i løpet av en vinter. Aldri. Noe som gir et forutsigbart tilbud til langrennsfolket. 200 km med preppede løyper. Men hvor går skiløypa?

STORLIDALEN
Storlidalen er snøsikker og spektakulær. Dette langrennsområdet ligger helt vest i Oppdal, og byr på et fantastisk fjellområde som tiltrekker både toppturfolk og langrennsløpere. Lønset og Storlidalen tilbyr et løypenett på ca. 70 kilometer. Det vil variere i sesongen hvilke løyper som er preparert. Se skisporet.no, søk opp Storlidalen – her får du fersk løypestatus. 
Med storslått høyfjellsnatur ligger alt til rette for flotte turer. En ekstra bonus er at Storlidalen normalt er snøsikker gjennom hele vintersesongen – fra november til april. 

SKARET OG GRØTSETRA SKIANLEGG
Ønsker du en ordentlig fjellfølelse drar du på skitur i Skaret. I denne flotte, snøsikre dalen finner du som regel langrennsløyper allerede fra november og langt ut i april. Her møtes både små og store skigåere i løypene. Stamløypenettet er koblet sammen med Oppdal sentrum og videre nordover til Nerskogen. I Skaret finnes mange turmuligheter – langs Skarvatnet, opp til Lundalen, eller en tur til Gjevilvassdalsporten. Eller ta turen ned til Grøtsætra hvor du finner kafé og akebakke for barna. Turene starter fra Skaret p-plass (kun kontant betaling) eller Grøtsetra (bomvei).

STØLEN OG FAGERHAUG
Fra Oppdal sentrum snor langrennsløypa seg nordøstover mot Stølen og Fagerhaug. Her har du uendelige muligheter til en flott opplevelse på langrennsski. Alene – eller sammen med flere. Pølsegrilling i lunt skogsterreng eller kjenne følelsen av å være langt til fjells. Området Stølen og Fagerhaug gir deg et bredt spekter av naturopplevelser.
Langs denne løypa finner du Oppdals mest besøkte gapahuk på vinters tid, nemlig Guriberget. En svært populær barnetur i slakt og fint terreng, like nord for Stølen skisenter. Flere fine, men lengre turmål er Stavsjøen eller Fjellskolen. Rundløypa Vora Rundt er også å anbefale. 

OPPDAL SKISKADION
Lett tilgjengelig skistadion ved Oppdal sentrum, med skiskytteranlegg og lysløype. Oppdal Skistadion er bygd opp på mange dugnadstimer fra iherdige medlemmer i Oppdal IL. Stadionet stod klart i til vintersesongen 2014/2015, og er senere utbygd. Takket være kunstsnøproduksjon åpner Oppdal Skistadion normalt først i november. Løypenettet er delt opp i flere godt merkede km-runder, den lengste er 4 kilometer med 3,3 km lysløype. På stadion ligger det også standplass med 30 skyteskiver.