© Sigbjørn Frengen, Oppdal Safari

Fuglesafari

Villmarken rundt Oppdal er kjent for sitt økologiske mangfold, og med tilgang til både urskog, våtmarksområder og høyfjell er det mulig å finne mange fuglearter innenfor et relativt konsentrert område med erfarne guider fra Opplev Oppdal.

TIURLEIK
15. april – 15. mai

Tiurleiken er blandt mange omtalt som “vårens vakreste eventyr”. Det gir en egen sinnsstemning å vandre inn i tiurskogen på ettermiddagen mens en nyter luktene og stillhet. Skogen våkner sakte til liv etter en lang vinter. Etter at teltet er inntatt og skumringen kommer hender det at man av og til kan høre tiuren komme flyvende eller gående for å sette seg i trærne, før den skal ned på arenaen neste morgen for å kjempe for sin plass. Så snart solen viser tegn til liv, begynner den kjente kneppingen og slipingen. Det er naturlig at man da våkner av romsteringen fra fuglene som driver på rundt fotoskjulet. Det tar fort et par timer før det blir lyst nok til å ta bilder, men all erfaring tilsier at tiden flyr mens disse store fuglene løper rundt teltet og viser seg i sin prakt. Guiden tar deg til teltet, gir informasjon og setter alt i stand, natten har dere for dere selv. Neste morgen kommer guiden tilbake for å hente deg  i ni-tiden. Da har fuglene som regel har dratt bort fra leiken og tilbake til sine beiteområder.

 

ORRFUGLLEIK
1. april – 10. mai

Orrfuglene buldrer på Oppdalsmyrene i hele april og første halvdel av mai og er et høyt yndet skue og fotoobjekt. Det er ikke sjeldent at orrhanene snubler i teltbardunene, og faktisk kommer innenfor fokusgrensen til kameraet! Vi reiser inn til leikplassen på kvelden, hvor vi da setter opp skjulet. Om kvelden hender det ofte at uglene tuter i myrkanten mens du kryper godt ned i soveposen. Orrfuglene ankommer leiken så fort det er antydninger til at natten heller mot dag. Da er det full rulle på myrtuene rundt teltet. Guiden tar deg med til skjulet og setter opp kamuflasjen. Der får du da tilbringe natten og morgenen sammen med orrfuglene, før guiden kommer og henter deg klokken ni.

 

FUGLEKIKKING
1. juni – 31. juli

På disse fugleturene er det selvfølgelig ingen garanti, men guiden vil være mye ute tidlig i sesongen for å kartlegge forekomstene så godt som mulig. Om du ønsker å komme til en bestemt dato kan vi presentere et forslag med arter som kan være mulig å se i løpet av den tiden du ønsker å være her. Om du ønsker å kommer for en eller flere bestemte arter kan vi lage et oppsett med hvilke arter som til gitte tider er mulig å finne. Ta kontakt for en hyggelig fugleprat!

 

Gjelder alle turene:

Bekledning/utstyr: Varme og gjerne kamuflerte klær, votter, lue, vanntett skotøy. Kamera og stativ. Matpakke.

Varighet: Varierer

Oppmøte: Oppdal jernbanestasjon eller annet sted etter avtale.

Passer for: Fuglekikkere, fotografer, familier, vennegjengen, bedrifter, opplevelsessøkende. Maks antall pers: 3-15, avhenger av hvilke fugler man ønsker å oppsøke.

  • Spesial
    • Booking