Aktiviteter til sommerferien i Trøndelag

La oss inspirere til aktiv ferie! Her kan du lese om alt fra grotteturer, padling, klatring og båtopplevelser i Trøndelag. Her, i midten av landet, er naturen lett tilgjengelig og godt tilrettelagt for aktiviteter med egenart. Vi har samlet aktive opplevelser som vil rente seg godt i minnebanken.

7

Opplev namdalskysten, frodig eskoger og unike overnattingssteder Foto: Marius Rua/Buckethaus

Se vakre Trondheim fra Nidelva!

Få et nytt perspektiv på Trondheim med en urban kajakktur langs Nidelva. Padle nedover elva og inn i byen hvor du vil se alle de kjente landemerkene i Trondheim fra en ny vinkel. Vink til menneskene som krysser Gamle Bybro, nyt synet av majestetiske Nidarosdomen og se Kristiansten festning holde vakt over byen.

Bestill kajakk i Trondheim

Foto: Jarle Hagen

Foto: Grottetur på Mokk Gård / Visit Innherred

Heftig grottetur på Innherred

Askeladdens skip gikk like godt til lands, til vanns – og i lufta med. En grottetur på Mokk Gård tar deg med under bakken i det som blir omtalt som Innherreds heftigste naturopplevelse. Her får du kjenne adrenalinet pumpe og hjertet banke. I ført våtdrakt og hodelykt kjenner du den 17 meter høye fossen buldre og himlingen dryppe mens du klyver, klatrer og hopper deg fram gjennom kalksteinsgrottene. Over deg er det metervis med fjell, og følelsen du sitter igjen med er ganske vill. Grotteturen er selvfølgelig helt trygg, og kan anbefales også for familier med sans for adrenalin.

Norges høyeste klatrevegg? I Oppdal så klart!

Lokale klatrere fra aktivitetsbygda Oppdal har jobbet lenge for å nå toppen – nærmere bestemt en 25 meter høy topp. Synes du ikke 25 meter høres høyt ut, har du neppe klatret før. Krux Klatring har nemlig Norges høyeste innendørs klatrevegg! Her er det enkelt å starte som nybegynner, mens de som stadig har kalk under neglene også får brynet seg. Klatreanlegget har 800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer.

Foto: Marius Rua/Buckethaus

Foto: Lene Mari Prøven

Hengende i en tynn tråd

Rypetoppen Klatrepark i Meråker er et utmerket reisemål for alle som elsker å klatre og oppleve naturen på en spennende måte. Parken har en rekke utfordrende klatreløyper og aktiviteter som passer for både nybegynnere og erfarne klatrere. I tillegg til klatreløypene, tilbyr parken også zipline, hengebroer og andre spennende aktiviteter. Rypetoppen Klatrepark er omgitt av vakker natur og gir besøkende en unik opplevelse av skog og fjell. Her kan du også overnatte om du ønsker det. 

Les mer om Rypetoppen her

Klatre i Namdalens kystkatedral

Om du liker deg i lufta, kan vi virkelig anbefale Hanshelleren, et av verdens beste klatresteder om vi skal tro klatrerne selv. Denne luftige katedralen i Flatanger kan nås til fots på merket rute, ca. 20 minutter fra parkering på Strøm – og Strøm er stikkordet her. Selv om det er boltet over 40 ferdige ruter ved Hanshelleren, kan Strøm-området skilte med mer enn 150 klatreruter tilsammen. Her er det muligheter for både buldring og klatring på naturlig sikring. Er du glad i klatring bør du absolutt sjekke ut Flatanger!

Foto: Hanshelleren

Foto: Marius Rua/Buckethaus

Kajakk- og padleruter i Namdalen

Er du padleentusiast i Trøndelag, kommer du ikke utenom Namdalen. Den fantastiske kysten med hvite skjærgårdsstrender, åpent hav og fantastisk sjømat er noe for seg selv. Besøk pittoreske fiskevær som Sør-Gjæslingan og Abelvær. Namdalen byr også på urørt innlandsnatur, med elver og sjøer perfekt for kano og friluftsliv.

Les mer om kajakk- og padleruter i Namdalen her.

Moskussafari på Oppdal

Oppdal er kjent for sin vakre natur og spennende dyreliv, og en av de mest populære aktivitetene for besøkende er moskussafari. Moskusen er en majestetisk og sjelden dyreart som beiter i fjellområdene i Oppdal, og på moskussafari kan du få en unik opplevelse av å se disse imponerende dyrene på nært hold. På en moskussafari vil du bli guidet av erfarne guider som vil fortelle deg om moskusens livsstil og habitat. Du vil ha muligheten til å observere moskusen på avstand, og kanskje til og med se en flokk moskus som vandrer gjennom det vakre landskapet. Moskussafari på Oppdal er en opplevelse som er både spennende og lærerik, og passer for alle som ønsker å oppleve Trøndelags fantastiske natur og dyreliv på nært hold.

Book moskussafari her!

Foto: Oppdal safari / Sigbjørn Frengen

Foto: Marius Rua/Buckethaus

Pilegrimsvandring

Trøndelag er et av Norges viktigste pilegrimsområder, med en lang historie som et viktig pilegrimsmål. Det mest kjente pilegrimsmålet i Trøndelag er Nidarosdomen i Trondheim, som har vært et mål for pilegrimer i over tusen år. I dag kan du følge i pilegrimenes fotspor og ta del i pilegrimsvandringer som tar deg gjennom vakre landskap og historiske steder. Pilegrimsvandringen langs St. Olavsleden, fra Oslo til Trondheim, er en populær rute som tar deg gjennom vakre landskap og historiske steder langs kysten og gjennom fjellene i Trøndelag. Pilegrimsvandring i Trøndelag gir en mulighet for å finne indre ro, refleksjon og åndelighet, og er en flott måte å oppleve Trøndelags rike kultur og historie på.

Finn ut mer om Pilegrimsvandring her

Vandring i Trøndelag

Trøndelag er et fantastisk område for fotturer og vandringer. Området har et utall av flotte stier og turløyper som tar deg gjennom vakre landskap, fra fjell og skoger til kyststier og daler. Utforsk de historiske stiene langs gamle pilgrimsruter eller vandre gjennom nasjonalparker som Børgefjell og Dovrefjell. Underveis vil du oppleve naturens stille skjønnhet og høre lydene av skogens dyr og fugler. Du vil også få muligheten til å oppleve den rike kulturen og historien i området, med ruiner av gamle bygninger og kulturskatter langs stiene. Trøndelags varierte terreng og fantastiske natur er en inspirasjon for enhver vandrer. Uansett om du ønsker en lett og avslappende tur eller en utfordrende fjelltur, har Trøndelag noe å tilby for alle. Så ta på deg gode sko, pakke sekken og utforsk Trøndelags fantastiske stier.

Foto: Marius Rua/Buckethaus

Foto: R.R. Frontal/Marius Rua/Trøndelag Reiseliv AS

Sykkeltur

Trøndelag er et paradis for syklister, med sine vakre landskap og varierte terreng. Fra de majestetiske fjellene i Trollheimen til de pittoreske byene langs kysten, tilbyr Trøndelag en sykkelopplevelse som vil inspirere og begeistre. Utforsk de vakre sykkelstiene langs fjordene og elvene, og opplev den fantastiske naturen i området. Trøndelag tilbyr også sykkelruter for alle ferdighetsnivåer, fra rolige og enkle turer til utfordrende fjellstier. Uansett hva du velger, vil du bli belønnet med spektakulære utsikter og en følelse av frihet og eventyr. Det er ikke rart at sykling i Trøndelag har blitt en favorittaktivitet for både lokalbefolkningen og besøkende. Så sett deg på sykkelen din og begi deg ut på en reise gjennom den vakre naturen i Trøndelag. Det vil være en opplevelse du aldri vil glemme.

Finn sykkelturer i Trøndelag her!

Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark er en fantastisk destinasjon som vil inspirere deg og din familie til å utforske den vakre naturen og dyrelivet i Norge. Parken tilbyr en rekke aktiviteter som vil gi deg minner for livet, inkludert å mate elger, ri på hester og ta en tur på zip-linjen. Du kan også besøke parkens dyrehage, som har over 30 forskjellige arter fra nordiske skoger og fjell. Her kan du se alt fra bjørner og ulver til gaupe og jerv. Parken har også flotte overnattingsmuligheter, inkludert hytter og campingplasser, så du kan tilbringe flere dager og virkelig utforske alt som Namsskogan Familiepark har å tilby.

Finn ut mer om Namsskogan Familiepark her

 

Foto: Tore Viem

Du liker kanskje også

En samisk matreise

En samisk matreise

Visste du at de samiske årstidene er knyttet tett opp mot reinens vandring gjennom året? Resultatet er åtte ulike årstider, og på Saemien Sijte i Snåsa kan du få en smakebit av dem alle.

les mer
Tips til din første hengekøyetur

Tips til din første hengekøyetur

Tips til din første hengekøyeturTenk deg å våkne til den overveldende lyden av total stillhet. Her får du noen grunnleggende tips om du har lyst til å prøve overnatting i hengekøye for første gang....

les mer
Isbading i Trøndelag

Isbading i Trøndelag

Tør du å utforske en vinteropplevelse utenom det vanlige? Uavhengig om du foretrekker komforten av en varm badstue eller om du drar med deg øksa for å hogge hull i isen.

les mer