Aktiv ferie i Trøndelag

La oss inspirere til aktiv ferie! Her kan du lese om alt fra grotteturer, padling, klatring og båtopplevelser i Trøndelag. Her, i midten av landet, er naturen lett tilgjengelig og godt tilrettelagt for aktiviteter med egenart. Vi har samlet aktive opplevelser som vil rente seg godt i minnebanken.

7
Foto: Marius Rua

Enten du trives med solid landjord under beina…

Oppdal Ziplinepark/foto: Visit Oppdal

…eller luft under vingene, finner du aktiviteter i fleng her i Trøndelag!

 

Foto:

Eller hva med en tur under jordens overflate?

Trondheim fra båt

Trondheim by Boat er en unik opplevelse på Trondheimsfjorden. Reiser på havet langs kysten, på fjorder og elver har alltid vært en viktig del av livet i Norge. På ferd med Åfjordsbåten Frøya blir dere med tilbake gjennom Trondheims historie, samtidig som du kan nyte synet av spektakulære solnedganger. Trondheim by Boats misjon er å tilby den mest autentiske opplevelsen i byen, med en entusiastisk lokalguide og kaptein. Velkommen ombord!

Bestill tur med Trondheim by Boat

Trondheim by Boat / foto: Visit Trondheim

Foto:

Vikingevandring

«Vikingenes fjelltur» er en fem dagers opplevelse inkludert en tre dagers fottur i Trollheimen, i hjertet av Norge. Dette området er kjent for sin ville natur og er fullpakket med kulturminner. Du får reise på vikingenes vis, med autentisk utstyr og vikingklær. Du får oppleve hvordan mennesker for 1000 år siden overlevde i naturen og lære om spor fra fortiden. Måltidene vil bli tilberedt over bålet, du sover under stjernene og sanger og historier vil bli delt. 

Bestill vikingevandring med Hands On History her

Padling i Jens Kvernmo sitt rike

Er du av typen som setter pris på god utsikt og nære møter med naturen? Da vil vi peke deg i retning kanotur i Jens Kvernmo sitt rike (kjent fra «Jens i Villmarka» på NRK)  – tett oppunder Skjækerfjella. Denne kanoturen går fra Hyllbrua til Støa i Ogndal – Steinkjer. Elva, som heter Ogna, heller ikke mer enn 3 meter fra start til slutt – det er ei rolig og fin elv å padle i uansett forkunnskaper. De mange rasteplassene gir deg mulighet til å gå i land for en matbit, og utforske kriker, kroker og dyreliv elva.

 

Kanotur på Ogna/ foto: Visit innherred

Heftig grottetur på Innherred

Askeladdens skip gikk like godt til lands, til vanns – og i lufta med. En grottetur på Mokk Gård tar deg med under bakken i det som blir omtalt som Innherreds heftigste naturopplevelse. Her får du kjenne adrenalinet pumpe og hjertet banke. I ført våtdrakt og hodelykt kjenner du den 17 meter høye fossen buldre og himlingen dryppe mens du klyver, klatrer og hopper deg fram gjennom kalksteinsgrottene. Over deg er det metervis med fjell, og følelsen du sitter igjen med er ganske vill. Grotteturen er selvfølgelig helt trygg, og kan anbefales også for familier med sans for adrenalin.

Les mer på Visit Innherred

Grottetur på Mokk Gård / foto: Visit Innherred

Krux Klatring – Marius Rua / foto: Buckethaus

Norges høyeste klatrevegg?
I Oppdal så klart!

Lokale klatrere fra aktivitetsbygda Oppdal har jobbet lenge for å nå toppen – nærmere bestemt en 25 meter høy topp. Synes du ikke 25 meter høres høyt ut, har du neppe klatret før. Krux Klatring har nemlig Norges høyeste innendørs klatrevegg! Her er det enkelt å starte som nybegynner, mens de som stadig har kalk under neglene også får brynet seg. Klatreanlegget har 800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer.

Geit og sykkel = hånd i hanske

Ett av de mer kuriøse tipsene, men i tillegg et av de mest bærekraftige og naturskjønne opplevelsene du kan få i Oppdal, er Goat´n Bike. Trengs mer forklaring? Sikkert nok. Oppdal er kjent for store mengder sau og geit, ja faktisk mye mer sau og geit enn folk. I sommerhalvåret er setring fortsatt en tradisjon, hvor dyra går fritt i fjellet og lager stier og tråkk. Disse stiene er perfekte sykkelstier, og med Trollheimen som nærmeste nabo vil Trånnåbakksetra være en perfekt base for sommerens høyfjellsopplevelser. Du etterlater et minimalt avtrykk, og vil få naturopplevelser du sent kommer til å glemme. Overnattingen gjør du på setervangen – i telt, hengekøye eller bobil. Et konsept for fremtiden!

 

Foto: Oppdal Sykkelfestival

Oppdal Ziplinepark / foto: Visit Oppdal

40 meter over elva

«Opplev Oppdal» sin Zipline-park er en av de mer adrenalinfylte aktivitetene i bygda. Det er helt trygt, men vil samtidig utfordre grenser for både store og små! Parken har 8 linjer med et spenn på ca. 50 – 140 meter over elva Driva, samt et opplæringsområde. Zipline er ikke fysisk krevende og passer for alle som er over 116 cm. Når du først er her bør du sjekke ut resten av «Villmarksleiren», som Oppdal Zipline-park er en del av. Her kan du faktisk tilbringe hele dagen!

Les mer på Visit Oppdal

Klatre i Namdalens kystkatedral

Om du liker deg i lufta, kan vi virkelig anbefale Hanshelleren, et av verdens beste klatresteder om vi skal tro klatrerne selv. Denne luftige katedralen i Flatanger kan nås til fots på merket rute, ca. 20 minutter fra parkering på Strøm – og Strøm er stikkordet her. Selv om det er boltet over 40 ferdige ruter ved Hanshelleren, kan Strøm-området skilte med mer enn 150 klatreruter tilsammen. Her er det muligheter for både buldring og klatring på naturlig sikring. Er du glad i klatring bør du absolutt sjekke ut Flatanger!

Hanshelleren / Foto: Bernartwood

Leka i Namdalsregionen./ Foto: Steinar Johansen

Leka – verdensarv og nasjonalmonument

Hørt om verdensarven Leka? Øya lengst nord i Trøndelag omtales ofte som «en liten bit av Amerika» – og de tar ikke feil. Geologien her er unik på denne siden av Atlanterhavet, for ikke å snakke om hvor vakkert det er. Leka byr på gode ruter innen sykling, vandring og padling. Fisk din egen middag, og bare nyt den uslåelige naturen.

Visit Namdalen har samlet fem tips til en aktiv ferie på geologiøya.

Kajakk- og padleruter i Namdalen

Er du padleentusiast i Trøndelag, kommer du ikke utenom Namdalen. Den fantastiske kysten med hvite skjærgårdsstrender, åpent hav og fantastisk sjømat er noe for seg selv. Besøk pittoreske fiskevær som Sør-Gjæslingan og Abelvær. Namdalen byr også på urørt innlandsnatur, med elver og sjøer perfekt for kano og friluftsliv.

Les mer om kajakk- og padleruter i Namdalen her.

Foto: