5 Skiturer i Oppdal

Oppdal og vinter forbindes kanskje mest med Oppdal Skisenter og de mange flotte bakkene, men Oppdal er også et fantastisk utgangspunkt for turer på langrennski.

7

Oppdal.  FOTO: Sigbjørn Frengen

Home » Destinasjoner » oppdal » 5 Skiturer i Oppdal

Vinter i Oppdal

Oppdal er i stor grad er omgitt av fjell, men det er likevel mange flotte skiløyper du kan boltre deg i, når du besøker Trøndelags vintersportssted #1. Over 10 mil med skiløyper omkranser Oppdal, og her kan du velge mellom alt fra krevende langturer til familievennlige turer, hvor selv de minste kan være med på ski for egen maskin.

Med Oppdal sentrum som utgangspunkt har de fleste løypene i området lett tilgjengelighet.

Oppdal. Foto: Terje Åmodt.

Fem utvalgte skiturer i Oppdal

Nedenfor presenterer vi fem utvalgte skiturer i Oppdal. Turene varierer fra det lange og krevende til det lette og familievennlige.

Går du inn på lenkene finner du mer informasjon om hver tur, samt kartanvisning og veibeskrivelser til anbefalte startpunkter for turene. Turene er hentet fra Visit Oppdal sine anbefalte langrennsløyper.

Området mellom Grytdalsskaret, Storhøa, Grythatten og Rimolsætra er et fint , åpent og lett turområde for både sommer og vinterturer. Mange idyller langs Hestbekken på tur opp til Småtta. Fin utsikt fra Grythatten. Turen passer godt for både store og små fjellvandrere. Området ligger nært inn mot Rennebu kommune.

Grøtsætra er et populært utfartssted om vinteren. Det har terreng og løyper som passer for alle. Parkeringsplassen rommer opp mot 250 biler. Grøtsætra er utgangspunkt for de flotteste skiturer til Gjevilvassdalen, Skarvatnet og det fine fjellområdet som ligger mellom de to dalene. Skiløypene ut fra Grøtsætra er svært godt preparert og mye brukt. Det gjelder både de som vil gå lett og fort, og de som vil ut på tur alene, med familien eller med venner. Vår tur går til Bårdsfjell, en liten topp (1146 moh) på høydedraget mellom Skarvatnet og Gjevilvassdalen. Det er flott å stå på denne toppen og se fine fjell, vatn og daler. Ruta til Bårdsfjell er lett å gå. Dette er en tur selv den minste kan være med på, enten i pulk, på ryggen eller på ski.

Kråkvasstinden (Sandåhøa) ligger mellom Kråkvatnet i sør og Sandådalen i nord. Fjellet har ei bratt nordside forårsaket av gamle botnbreer. Navnet Kråkvasstinden kommer fra Sunndalen, fra Storlidalssida ble fjellet opprinnelig kalt Sandåhøa. Kråkvasstinden er lett tilgjengelig både fra øst og vest. Det er en ganske lang og krevende tur. Vi vil anbefale at denne toppturen tas i godvær om vinteren. Da er gleden ved å komme til topps dobbel. I tillegg til seieren ved å nå fram og få den flotte utsikten, vil du og kunne glede deg til en skikkelig utfordring ved å renne ned.

Dette er en forholdsvis lett og grei topptur som gir mye igjen for det en investerer av krefter, og er en favoritt blant de som besøker Storlidalen og Trollheimen for første gang. Fra toppen på 1504 moh kan du se det meste av fjella i Trollheimen, og i klarvær kan du skue selveste Munkholmen i Trondheim. Turen er fin å ta både vår, sommer, høst og vinter.

Turen fra Storli til Tovatna er en lett tur som fører en inn i en herlig natur med vatn og svære fjell på alle sider. Det er en tur for familier som liker å gå i slakk stigning på skikkelig vei, der en enten kan bære minsten på ryggen eller trille i tilhenger. Dette er også turen for de som liker å sykle inn i fjellheimen. Og det er turen for de som liker å fiske, enten fra land eller fra båt. Selvfølgelig er det og en fin og lett tur på ski vinter og vår. For de med trang etter å ferdes i bratte fjell er det mange mulighet for kjempefine toppturer.

Skisporet.no får du oppdatert løypeinformasjon for Oppdal, med prepareringstider, anvisning av parkeringsplasser osv.

you may also like

Vinter

Vinter

Oppdag vintergleder i Trøndelag med våre tips. Finn lokale aktiviteter og vinteropplevelser. Planlegg din trønderske vinter med nøkkeltips fra oss.

les mer